Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.05.2021

Вчені попередили про радіаційне забруднення, викликане кремацією небіжчиків з онкологією


Американські вчені попереджають про небезпеку кремації пацієнтів, що померли через онкологічне захворювання.


Американські вчені попереджають про небезпеку кремації пацієнтів, що померли через онкологічне захворювання.

Медики не виключають, що скупчені в організмі померлих людей за час лікування радіоактивні сполуки можуть послужити причиною забруднення навколишнього середовища. Як приклад дослідники наводять випадок, що стався в 2017 році.

похоронна процесія
 

Після госпіталізації 69-річного чоловіка, який проходив тривале лікування від раку підшлункової залози, він помер в лікарні.

Коли покійний був кремований, з'ясувалося, що при спалюванні його тіла відбулося вивільнення лютецію-177. Пацієнт отримував його незадовго до смерті. Після кремації ізотопи випали на території крематорію.

Після того як на цей випадок звернули увагу вчені, з'ясувалося, що щорічно в США відбувається понад 18,5 мільйонів таких процедур. Також з'ясувалося, що введення медикаменту регулюється різними стандартами, але ось посмертна безпека виявилася втраченою з поля зору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому нагріта в мікрохвильовці вода несмачна: пояснення науковців

Вчені попереджають, що при кремації померлих від онкології пацієнтів радіоактивні речовини випаровуються, що згодом може стати загрозою безпеки для співробітників крематорію та інших людей.

Схожі матеріали:
👁 349
Категорія: Технології
Теги: радіація, вчені, онкологія, Кремація, США




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ