Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.06.2021

Вчені відтворили ключову фазу формування полярних сяйв


Американські вчені-фізики змогли відтворити процес, підсумком якого є відоме полярне сяйво.


Американські вчені-фізики змогли відтворити процес, підсумком якого є відоме полярне сяйво.

Зокрема, дослідникам вдалося відтворити той момент, коли електромагнітні коливання земної атмосфери прискорюють падаючі електрони, повідомляє журнал Nature Communications.


полярне сяйво
 

Для науки досі залишається загадкою, яка сила сприяє прискоренню електронів в момент їх зближення з атмосферою Землі. Також невідомо, як ці частинки проникають в нижні шари атмосфери.

Цей процес вдалося імітувати в лабораторії із застосуванням генератора плазми. Перший опис механізмів загадкового явища зробив в 1947 році радянський вчений Лев Ландау.

На основі його праць співробітники Університету штату Айова в лабораторії створили умови, близькі до тих, в яких виникає полярне сяйво.

В результаті 0,1% електронів продемонстрували прискорення при взаємодії з альвеновская хвилями, описаними радянським вченим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такі біохакери і заради чого люди перетворюються на кіборгів

Навіть цього штучного прискорення було досить для того, щоб електрони досягли б шарів іоносфери, де сталося б їх зіткнення з частинками азоту і кисню.

У майбутньому експерти планують отримати відповідь на питання, яка сила змушує електрони прискорюватися.

Схожі матеріали:
👁 404
Категорія: Технології
Теги: наука, північне сяйво, США, Експеримент




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ