Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.05.2021

Вчені виявили зв'язок між впливом світла і розвитком пухлини мозку


Американські вчені прийшли до висновку, що постійний вплив світла може спровокувати розвиток смертельно небезпечного захворювання


Американські вчені прийшли до висновку, що постійний вплив світла може спровокувати розвиток смертельно небезпечного захворювання. Через активність зорового нерва людина може зіткнутися з пухлиною головного мозку.

Вчені виявили зв'язок між впливом світла і розвитком пухлини мозку
 

Дослідження було проведено фахівцями з Вашингтонського університету в Сент-Луїсі. Про результати наукової роботи повідомляється на офіційному сайті навчального закладу.

Експеримент був проведений у співпраці з вченими з Стенфордського університету.

Основна причина утворення пухлини

Причиною розвитку злоякісної пухлини вважається безконтрольний поділ клітин, викликаний мутаціями. Захворювання головного мозку безпосередньо пов'язано з таким генетичним недугою, як нефрофіброматоз.

Втім, одного зміненого геному мало. Потрібні й інші обставини, що провокують зростання пухлини. За словами фахівців з США, це може бути активність клітин головного мозку, пов'язана з впливом світла.

Результати дослідження

Вчені провели експеримент на лабораторних гризунах, для яких характерний високий ризик розвитку нейрофіброматозу. Недуга дійсно проявився у них разом з підвищеною вірогідністю пухлини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google незаконно збирає дані про місцезнаходження користувачів

Однак при постійному знаходженні мишей в темряві особини отримували захист від онкозахворювання. Таким чином, пухлина росте тільки в разі надмірної активності зорового нерва.

Втім, фахівці поки не пояснили, як саме вплив світла призводить до зростання злоякісного утворення. У будь-якому випадку наукове відкриття може допомогти в розробці нових методів боротьби зі смертельно небезпечним захворюванням.

Схожі матеріали:
👁 379
Категорія: Технології
Теги: онкологічне захворювання, мозок, пухлина, США, Експеримент




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ