Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.03.2023

Від 1700 до 3650 грн. штрафу загрожує продавцям за торгівлю черемшею


Продавцям черемші загрожує штраф від 1700 до 3650 грн незалежно від того, чи продають вони лісову зелень, чи вирощену на власних грядках.


В Україні заборонено продавати черемшу навіть з власного городу

На ринках уже почала з’являтись черемша. Та виявляється, зривати і продавати цю популярну весняну рослину заборонено, оскільки в Україні вона внесена до Червоної книги.

Відтак за її продаж загрожує штраф від 1700 до 3650 грн. Якщо людину затримали в лісі, коли вона зривала черемшу, тоді штраф від 510 до 850 грн, але додатково 62 грн за кожну цибулину як відшкодування збитків.

Спеціальні рейди проводять працівники поліції, екоінспекція та управління лісового господарства у місцях, де ця рослина росте.

Чимало людей на ринках продають не лісову, а домашню черемшу. Вона, як правило, світлішого кольору і має не такий насичений часниковий запах. Однак, виявляється, і таку рослину заборонено продавати. Втім у законі немає винятків: де б ти її не виростив, продавати не можна.

Росте на городі – нехай росте, а зривати і продавати не можна. Штраф буде такий самий, як за лісову. Тому продавцям черемші загрожує штраф від 1700 до 3650 грн незалежно від того, чи продають вони лісову зелень, чи вирощену на власних грядках.

Схожі матеріали:
👁 654
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: черемша, продаж




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ