Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.04.2016

За продаж алкоголю неповнолітньому - адміністративна відповідальність


За продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну застосовується штраф у розмірі - 6800 грн.


За продаж алкоголю неповнолітньому - адміністративна відповідальністьГребінківський відділ поліції нагадує фізичним особам – підприємцям, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, щодо заборони реалізації товарів неповнолітнім особам.

Продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років - забороняється (ст.15 прим.3 Закону «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів»).

Продавець зазначених товарів зобов’язаний отримати у покупця паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

 У разі відмови покупця надати такий документ, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.
Особливу увагу звертаємо на те, що за порушення чинного законодавства, тобто за продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну, до суб’єктів господарювання застосовується штраф у розмірі - 6800 гривень.

Окрім того, працівник, який безпосередньо продав заборонений товар підліткові, притягується до адміністративної відповідальності і також сплачує штраф від 500 до 1700 грн.

Зауважимо, що у такого підприємця анулюється ліцензія на продаж алкогольних та тютюнових виробів.

Схожі матеріали:
👁 943
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: тютюн, продаж, алкоголь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ