Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.08.2020

Відбілювання зубів без шкоди


Сьогодні процедура відбілювання зубів дуже популярна, завдяки своїй простоті та доступності.


Стандарти краси мінливі та схильні до впливу моди. Але одне залишається незмінним — білосніжна посмішка як ознака краси й здоров'я. Сьогодні процедура відбілювання зубів дуже популярна, завдяки своїй простоті та доступності. Існує кілька видів відбілювання: професійне в стоматологічній клініці, домашнє і за допомогою відбілюючий пасти. Кожен із запропонованих варіантів має свої особливості: можна вибрати найбільш підходящий вид відбілювання.

Відбілювання зубів без шкоди
 

Але не у всіх є бажання і можливість регулярно відвідувати стоматолога для проведення професійного чищення зубів. Для тих, хто бажає мати білосніжну усмішку, не виходячи з дому, ідеально підійде домашнє відбілювання зубів.

Основні причини зміни кольору зубів:
  • Регулярне вживання продуктів харчування, що містять барвники (чай і кава, червоні вина і соки, ягоди, газовані напої тощо)
  • Куріння — яке надає зубної емалі жовтий відтінок і залишає стійкий коричневий наліт.
  • Несприятлива екологія або шкідливі умови роботи.
Сучасні відбілюючі системи прекрасно справляються з проблемою, дозволяючи досягти значного і тривалого відбілюючого ефекту. Багаторічний досвід фахівців Європейської стоматології в Києві Healthy Dent https://healthydent.ua/uk дозволяє використовувати самі передові світові методики відбілювання зубів. Ефективність і якість сучасних відбілюючих систем перевірені часом.

Слід відрізняти професійну гігієну порожнини рота від професійного відбілювання зубів. При професійної гігієни порожнини рота можливо освітлення зубів всього лише на один, два тони. Тобто зуби набувають свій природний відтінок емалі. При професійному відбілюванні можливо освітлення зубів до десяти, в деяких випадках навіть до п'ятнадцяти, тонів світліше.

Відбілювання зубів в домашніх умовах


Відбілювання зубів в домашніх умовах
 

При домашньому відбілюванні використовуються різні відбілюючі смужки, олівці, краплі з гелем і відбілюючі зубні пасти. Смужки, олівці, гель містять в своєму складі перекис водню в невеликій концентрації. Вони наносяться на поверхню зубів, на рекомендований час, і якщо необхідно, процедура повторюється кілька разів для досягнення бажаного результату. Відбілюючі зубні пасти містять у своєму складі абразивні частинки, які очищають і полірують поверхню емалі, роблячи її більш світлою.

Всі ці види домашнього відбілювання мають одну головну перевагу — це простота і зручність застосування, але при цьому слід розуміти, що, як правило, відбілювання відбувається не більше ніж на два, три тони.

Як проходить професійне відбілювання?

Воно проводиться безпосередньо в стоматологічному кабінеті під контролем лікаря стоматолога. Основною дієвою речовиною гелю є перекис карбоніту або перекис водню в достатньо великій концентрації. Цей гель наноситься на поверхню зубів і може активуватися світлом галогенової лампи, також лазером або діяти без будь-якого каталізатора. Якщо необхідно, повторювати кілька сеансів відбілювання для досягнення бажаного результату.

Суть цього методу полягає в тому, що активна речовина вимиває з поверхневих шарів емалі органічні речовини. Емаль стає більш пористої. Вона схожа на матове скло, і через це змінюються її оптичні властивості, і вона здається більш світлою. І також, у зв'язку з цим, не видно жовтуватого відтінку дентину у цих зубів. Відбілювання відбувається до десяти тонів, в певних випадках це може доходити до дванадцяти, п'ятнадцяти тонів. Ефект, як правило, десь від півроку до двох, трьох років. Далі необхідна повторна процедура.

Народні засоби для відбілювання зубів в домашніх умовах


Народні засоби для відбілювання зубів в домашніх умовах
 

Відбілювання зубів можливо не тільки в стоматології, а й в домашніх умовах.

Спосіб відбілювання зубів перекисом водню

Перекис має бактерицидну дію шляхом активного кисню, який окислює продукти життєдіяльності мікробів, органічний наліт і зубний камінь.

Перекис водню входить до складу більшості спеціалізованих стоматологічних препаратів для відбілювання зубів. Професійні препарати містять 38% розчин перекису, відбілювання можливо до 15 тонів. У домашніх умовах застосовують 10% розчин, відбілювання не більше, ніж на 5 тонів.

У домашніх умовах використовують полоскання і протирання перекисом:
  • Для протирання потрібно намочити ватний тампон перекисом і протерти зуби.

  • Для полоскання додати в половину склянки теплої води 50 крапель 5% розчину перекису. Після полоскання обов'язково прополоскати рот чистою водою.

Спосіб відбілювання зубів активованим вугіллям

Відбілюючий спосіб активованим вугіллям заснований на абразивній та адгезивній здатності. Він вбирає токсини, знешкоджує бактерії, механічно зчищає з емалі наліт. Для відбілювання зубів активованим вугіллям необхідно потовкти таблетку в порошок, змочити зубну щітку, вмочити її в вугілля і чистити 4-5 хвилин. Потім прополоскати. Чистку вугіллям потрібно робити по 5 днів з перервою на місяць.

Спосіб відбілювання зубів содою

Харчова сода має антисептичну дію. А також механічно стирає наліт з емалі. Це один з кращих способів домашнього відбілювання для курців. Однак, сода може пошкодити та стоншить емаль, підвищити чутливість зубів. Соду використовують для чищення і полоскання. Для чищення зубну щітку вмочити в соду і чистити зуби протягом хвилини. Після прополоскати чистою водою. Необхідно не зачіпати ясна, чистячі рухи робити дуже легкими, інакше може з'явитися кровоточивість. Більш щадним є полоскання содовим розчином: в половині склянки розчинити чайну ложку соди та полоскати 3-5 хвилин. Потім прополоскати чистою водою.

Схожі матеріали:
👁 540
Категорія: Прес-реліз
Теги: зуби, домашнє відбілювання, відбілювання зубів, зміни кольору зубів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ