Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.03.2017

Відбулась чергова сесія міської ради (3 березня 2017 р.)


Підчас сесії депутати розглянули та прийняли значну кількість рішень щодо земельних питань


Відбулась чергова сесія міської ради (3 березня 2017 р.)3 березня 2017 року в приміщенні міської ради відбулося  пленарне засідання   тринадцятої сесії міської ради сьомого скликання.

На засідання були запрошені: голова райдержадміністрації, голова районної ради, начальник Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ – Шарапко О.Д., заступник  міського голови, керівники відділів та спеціалісти міської ради, члени виконавчого комітету, засоби масової інформації.

Депутати розпочали свою роботу хвилиною мовчання, вшанувавши пам’ять загиблих шахтарів зі Львова.

До порядку денного пленарного засідання сесії міської ради увійшло 18 питань,  які попередньо широко обговорювалися на засіданнях постійних депутатських комісій.
1. Звіт міського голови відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», про роботу Гребінківської міської ради та її виконавчих органів в 2016 році.

2.Про затвердження звіту про виконання міських програм, звіту одержувачів бюджетних коштів на виконання заходів міських Програм в 2016 році.

3.Про затвердження звіту про виконання бюджету міста в 2016 році

4.Про затвердження розпоряджень міського голови прийнятих в міжсесійний період з питань внесення змін до бюджета міста.

5.Про затвердження розпоряджень міського голови про надання матеріальної допомоги відповідно до міської Програми соціального захисту окремих незахищених категорій населення міста на 2017 рік та відповідно до міської Програми підтримки військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей на 2017 рік.

6. Про внесення змін та доповнень до спільної Програми по покращенню медичного забезпечення на 2016-2018 роки.

7. про внесення змін до міських програм та кошторису їх витрат на 2017 рік.

8. Про затвердження Спільної програми «Часткового відшкодування кредитів, взятих жителями Гребінківського району та ОСББ (ЖБК) на впровадження енергозберігаючих заходів та придбання сучасних альтернативних газовим котлів у 2017-2020 роках».

9. Про розподіл вільних бюджетних коштів бюджету міста на 2017 р.

10. Про встановлення нормативу відрахувань до бюджету міста Гребінки частини прибутку (доходу) підприємств комунальної власності.

11. Про внесення змін до рішення міської ради «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки».

12. Про встановлення змін до рішення міської ради «Про встановлення ставки транспортного податку».

13. Про внесення змін до рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців на території м. Гребінка з 01.01.2017 року».

14.  Про розгляд звернення депутатів міської ради.

15.  Про розгляд земельних питань.

16. Про схвалення проекту рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», підготовленого спільною робочою групою.

17.  Про звернення народних депутатів України О. Сироїд та Р. Березюка.

18.  Різне.
Відповідно до п.6, п.7 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міський голова звітувався  перед депутатами міської ради про свою діяльність та роботу виконавчого комітету міської ради. Він зазначив, що  ще один рік залишив слід в історії. За минулий рік багато було зроблено. Завдяки спільним практичним діям були виявлені проблемні питання існування і розвитку нашого міста та намічені напрямки і етапи їх вирішення. І, як наслідок, все, що зроблено в місті – це колективна праця міськвиконкому та депутатів міської ради. Заслухавши звіт, депутати одноголосно проголосували «за».

Також депутати заслухали звіти одержувачів бюджетних коштів на виконання заходів міських Програм в 2016 році. Питання затвердження звіту про виконання міського бюджету за 2016 рік висвітлювала начальник фінансово-господарського забезпечення міської ради Ірина Черненкова, яка зазначила, що до міського бюджету за за січень-грудень 2016 року по загальному фонду, надійшло 14 511 817 грн. податків, зборів та інших обов'язкових платежів. Також Ірина Черненкова назвала основні статті витрат міського бюджету за 12 місяців 2016 року.


 

Також депутати затвердили розпорядження міського голови, які були прийняті в міжсесійний період:  про надання матеріальної допомоги відповідно до міської  Програми соціального захисту окремих незахищених  категорій населення міста на 2017 рік, про надання матеріальної допомоги відповідно до міської Програми підтримки військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО та членів їх сімей на 2017 рік.     

Депутати внесли зміни до ряду програм та кошторису їх витрат на 2017 рік, які були пов’язані із розподілом вільного залишку бюджетних коштів. Всього депутати розподілили  3 888 916 грн. Це кошти і на придбання житла молодому лікарю-фтизіатру, і на відкриття нової групи в дитячому дошкільному закладі «Веселка», і підтримка житлово-комунального господарства, і благоустрій міста та багато іншого.  

На сесії розглянули також  питання встановлення нормативу відрахувань до бюджету міста Гребінки частини прибутку (доходу) підприємств комунальної власності, внесення змін, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» від 20.12. 2016 року до рішень міської ради «Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», «Про встановлення ставки транспортного податку», «Про встановлення ставок єдиного податку для фізичних осіб – підприємців на території міста Гребінка з 01.01. 2017 року».

Дискусію та шквал емоцій між присутніми викликало депутатське звернення групи депутатів від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп» щодо встановлення ставок єдиного податку для платників другої групи у розмірі 10% розміру мінімальної заробітної плати. З обґрунтуванням звернення виступили депутати Монько Л.М., Обруч О.О., Зуб Л.С., Ніколаєнко В.І. Свою точку зору висловили міський голова В.І. Колісніченко, секретар міської ради  Л.В. Цапенко, заступник міського голови В.М. Зінченко, депутати міської ради В.Г. Солодкий, К.В. Сотніченко. Роз’яснення депутатам з цього питання наддав О.Д. Шарапка – начальник Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ. Рішення про встановлення ставки єдиного податку для фізичних осіб – підприємців другої групи в розмірі 10% не набрало більшості голосів депутатів.

Підчас сесії депутати розглянули та прийняли значну кількість рішень щодо земельних питань.

Секретар міської ради Людмила Цапенко ознайомила  присутніх  з  проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад», підготовленого спільною робочою групою, який депутати схвалили одноголосно. Після закінчення роботи сесії міський голова Віталій Колісніченко привітав жінок-депутатів з наступаючим святом весни 8 Березня та побажав їм всього найкращого.

Схожі матеріали:
👁 1099
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: колісніченко, міська рада, Гребінка, сесія, Людмила Цапенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ