Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2019

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету


Члени виконкому розглянули питання про роботу громадської комісії з житлових питань


Відбулось чергове засідання виконавчого комітету15 січня 2019 року під час чергового засідання виконавчого комітету Гребінківської  міської ради, яке пройшло під головуванням міського голови Віталія Колісніченка, члени виконавчого комітету заслухали та обговорили питання порядку денного, що стосувалися як різних сфер життєдіяльності громади, так і окремих її жителів.

Члени виконавчого комітету міської ради розглянули питання про виконання плану роботи виконкому за 2018 рік, затвердження плану роботи виконкому на 2019 рік.

Головне завдання, над яким працював виконавчий комітет Гребінківської міської ради протягом 2018 року, — це реалізація інтересів територіальної громади в межах Конституції та законів України, направлених на виконання делегованих виконавчою владою повноважень для підтримки на належному рівні життєдіяльності Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади, створення сприятливого середовища для праці, бізнесу, відпочинку і покращення добробуту громадян, підвищення рівня довіри до міської влади.

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради протягом 2018 року працював відповідно до  плану роботи, затвердженого рішенням виконавчого комітету Гребінківської міської ради від 22.01.2018 року №3 «Про план роботи Гребінківської міської ради на 2018 рік».


Відбулось чергове засідання виконавчого комітету


У плані відображалися актуальні питання соціально-економічного розвитку Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади, зазначалися основні організаційно-масові заходи.

Відділом ведення реєстру територіальної громади та реєстрації місця проживання громадян виконавчого комітету міської ради за 2018 рік видано довідок 1823; опрацьовано заяв на реєстрацію – 1323, заяв на зняття з реєстрації- 1108, інших заяв- 1780. Опрацьовано повідомлень на зняття- 212; надано відповіді на запити- 1160.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
 

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» виконавчим комітетом Гребінківської міської ради прийнято 10 рішень.

Відповідно до плану роботи за звітній період проведено 29 засідань виконавчого комітету, на яких прийнято 493 рішення. Робота виконавчого комітету, згідно наданих йому повноважень Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», охоплювала напрями діяльності виконавчого комітету міської ради: у галузі бюджету, фінансів та цін - 2; у галузі житлово-комунального господарства, побутового, торгівельного, громадського харчування, транспорту і зв’язку - 31; у галузі будівництва - 35; освіта, охорона здоров’я, культура, фізична культура і спорт - 3; соціальний захист населення - 44; забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян - 19.


Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
 

Рішення  виконавчого комітету оприлюднювалися на офіційному веб-сайті Гребінківської міської ради. При оприлюдненні рішень виконкому забезпечувався захист персональних даних громадян.

Члени виконкому розглянули інформацію про підсумки роботи зі зверненнями громадян за 2018 рік. Звернення до органів влади є найбільш поширеною та найдоступнішою для громадян формою діалогу та зворотного зв’язку. А тому у виконавчому комітеті Гребінківської міської ради робота зі зверненнями громадян ведеться відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» та спрямована на виконання Указу Президента України від 07.02.2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 року № 858 «Про затвердження класифікатора звернень громадян».

Приділяється особлива увага вирішенню питань, порушених у зверненнях громадян пільгових категорій, незахищених верств населення, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО та операції об'єднаних сил, членів їх сімей та розгляду звернень громадян, що надходять до органів влади вищого рівня.

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради відмічає, що за січень-грудень місяць 2018 року до міської ради надійшло 814 звернень громадян, що на 56 звернень менше проти минулого 2017 року (за 2017рік - 870), в т.ч від жителів Слободо-Петрівського старостинського округу - 84, Мар'янівського - 36. Кількість звернень на особистому прийомі  у міського голови - 3, що на 5 звернень менше проти минулого 2017 року (у 2017 році-8). Повторних звернень за 2018 рік - 1, в 2017 році не надходило.


Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
 

Враховуючи аспекти роботи зі зверненнями громадян, можна визначити такі тенденції: набагато збільшилась кількість надходження звернень до органів місцевого самоврядування, з надією вирішення життєвоважливих питань; збільшилась загальна кількість питань, порушених у зверненнях громадян.

Надійшло колективних звернень – 70 (у них підписів – 1009). В 2017 році - 98 (у них підписів 917). Індивідуальних звернень - 744. В січні-грудні  2018 року письмових звернень надійшло 811, що на 51 звернення менше у порівнянні з минулим 2017 роком (2017р. - 862).

Результати розгляду звернень:
  • вирішено позитивно 571 звернення, або 70,2%;
  • відмовлено у задоволенні – 23 звернення (2,8%);
  • дано роз'яснення  на 155 звернень, або 19,0%;
  • звернення, що знаходяться в стадії розгляду - 26 (3,2%);
  • направлено за належністю - 34 (4,2%);
  • звернення, що не підлягають розгляду - 5 (0,6%).
На урядову гарячу лінію надійшло 23 звернення громадян.

На гарячу телефонну лінію та телефон довіри міської ради звернень громадян не надходило.

За наданням довідок до Гребінківської міської ради в 2018 році звернулося 8036 жителів громади, що на 2145 більше, ніж в 2017 році (в 2017- 5 891), з них: до міської ради – 7055; до Мар'янівського старостату - 302, до Слободо- Петрівського старостату - 679.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
 

Всі звернення розглянуті у терміни, передбачені діючим законодавством України, вчасно надано відповіді заявникам.

Виконавчим комітетом обговорено питання про відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації під час виборів Президента України в 2019 році. В ході обговорення, було прийнято рішення про  відведення наступних місць для розміщення агітаційних матеріалів передвиборної агітації чергових виборів президента України в 2019 році:

дошки оголошень:
- м. Гребінка вулиця Євгена Гребінки (біля будівлі ДНЗ «Веселка»);
- м. Гребінка вулиця Магістральна (біля будівлі ТОВ СВ «Медікал»);
- м. Гребінка вулиця Незалежності (поблизу будинку № 4 та на розі вулиць Миру і Незалежності);
- м. Гребінка вулиця Полтавська (біля будинку № 2);
- с. Мар’янівка, вулиця Миру 24 а (біля сільського Будинку культури);
 - с. Слободо-Петрівка, вулиця Перемоги 85а (поблизу приміщення ЗОШ І-ІІІ ступенів);
 - с. Слободо-Петрівка біля магазину (ФОП Степаненко С.І.)
- с. Загребелля біля магазину «Катюша» (ФОП Кича Н.І.)

та дозволити встановлення агітаційних наметів за умови їх розташування, що забезпечують вільний прохід пішоходів та проїзд автотранспорту.

Члени виконавчого комітету розглянули питання про встановлення тарифу на послуги централізованого опалення, що надаються ТОВ «СХІДТЕПЛОЕНЕРГО». Плановий тариф на виробництво теплової енергії з використанням на її виготовлення альтернативних видів палива встановлено 1777 грн./Гкал (з податком на додану вартість).

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету


В ході засідання виконкому розглянуто питання про передачу та списання матеріальних цінностей; про надання дозволу на приватизацію квартири; про придбання електричних котлів та обладнання  для філії Мар’янівська ЗОШ І-ІІ ступенів  ім. Є.П. Гребінки Опорного закладу Гребінківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4; про погодження проекту рішення «Про затвердження штатної чисельності комунального закладу «Спортивний комплекс міста Гребінка», про затвердження зведених кошторисних розрахунків на:
 
- видалення сухостійних аварійних дерев  по вулиці Героїв України, 14 в м. Гребінка, Полтавської області на суму13896,01 грн.;

- формувальне обрізання дерев по вулиці Магістральна в м. Гребінка, Полтавської області на суму 24023,15 грн.;

- формувальне обрізання дерев по вулиці Паркова в м. Гребінка, Полтавської області на суму 10204,36 грн.;

- технічне обслуговування узбіч, грейдерування вулиць в м. Гребінка, Полтавської області на суму 27753,14 грн.;

- посипку доріг протиожеледним матеріалом по вулицях в м. Гребінка, Полтавської області на суму 16981,52грн.

Традиційно були прийняті рішення про реєстрацію змін і доповнень до колективного договору, про затвердження списку працівників, взятих на квартирний облік за місцем роботи, про внесення змін у облікові справи громадян та затвердження списків громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради.

Розглянуто питання про попередню оплату, про розгляд заяв громадян, про розгляд скарги на постанову № 7 адміністративної комісії від 13.12.2018.

Члени виконкому розглянули питання про роботу громадської комісії з житлових питань при виконкомі Гребінківської міської ради за 2018 рік та затвердження плану роботи на 2019 рік.

Виконавчий комітет Гребінківської міської ради відмічає, що облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, розподіл та надання житла, яке знаходиться у комунальній власності, відноситься до компетенції виконавчих органів місцевих рад. В Гребінківській ОТГ ведення квартирного обліку здійснює виконавчий комітет міської ради.

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету
 

Відповідно до Житлового кодексу України та «Правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов», затверджених Постановою Ради Міністрів і Української республіканської ради профспілок за № 470 від 11.12.1984 року, постанови № 510 виконавчого комітету обласної ради народних депутатів та Президії обласної ради професійних союзів від 25.12.1984р. «Про Правила обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, покращення житлових умов і надання їм житлових приміщень в Українській РСР», Положення про громадську комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Гребінківської міської ради, затвердженого рішенням виконкому Гребінківської  міської ради від 14 березня 2016 року № 41 «Про затвердження Положення про громадську  комісію з житлових питань при виконавчому комітеті Гребінківської  міської ради» протягом 2018 року було проведено 13 засідань громадської комісії з житлових питань, на яких розглянуто наступні питання:
 
- про внесення поточних змін до складу сімей тих громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті міської ради;

- про затвердження списків працівників, які перебувають на черзі за місцем роботи для одержання житла;

- про затвердження списків громадян, які перебувають на квартирному обліку при виконкомі Гребінківської міської ради для покращення житлових умов.

На квартирній черзі при виконавчому комітеті Гребінківської міської  ради станом на 15.01.2019 року перебуває 31 особа, яка потребує  поліпшення житлових умов, з них:
 
- в списках громадян на загальних підставах - 9 осіб;
- в списках громадян, що користуються правом першочергового одержання житла – 14 громадян;
- в списках громадян, що користуються правом позачергового одержання житла – 8 громадян.

У вирішенні питань з квартирного обліку та надання житлових приміщень комісія приймає безпосередню участь, що охоплює усі види та етапи діяльності по забезпеченню громадян житлом: прийняття на квартирний облік, включення до списку осіб, які користуються правом першочергового та позачергового отримання житлових приміщень, зняття з обліку, виключення із зазначених списків, внесення змін в облікові справи, перенесення черги, розгляд клопотань щодо забезпечення жилою площею, розгляд звернень громадян з житлових питань до вищих органів державної влади та інше.

Громадська комісія з житлових питань готує пропозиції з зазначених вище питань та вносить їх відповідно на розгляд виконавчого комітету. При прийнятті рішень виконавчим комітетом Гребінківської міської ради враховується висновок громадської комісії з житлових питань.  

Квартирний облік ведеться з дотриманням вимог житлового законодавства.

Розглянуто питання про встановлення розміру допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавця волевиявлення померлого, або особі, яка зобов’язалась поховати померлого. Затверджено Положення про порядок надання допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого або особі, яка зобов’язалася поховати померлого та встановлено з 01.01.2019 року розмір допомоги на поховання деяких категорій осіб виконавцю волевиявлення померлого, або особі, яка зобов’язалась поховати померлого в розмірі 1 600 гривень.

Схожі матеріали:
👁 1029
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: Гребінка, міська рада, квартирний облік, виконавчий комітет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ