Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.03.2016

Відповідальність фізичної особи за заниження податкового зобов’язання


Декларації про доходи приймаються працівниками Гребінківського відділення за адресою м. Гребінка, вул. Євгена Гребінки,11


Відповідальність фізичної особи за заниження податкового зобов’язанняДо центру обслуговування платників Гребінківського відділення в період деклараційної кампанії – 2016 надходять численні запитання по подачі податкової декларації.

Роз’яснюємо, що порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначений ст. 179 Податкового кодексу України.  

Декларації про доходи приймаються працівниками Гребінківського відділення за адресою м. Гребінка, вул. Євгена Гребінки,11, телефон для довідок 9-18-40 та 9-14-36. Граничний термін подачі декларації до 1 травня 2016 року.

Згідно п.120.1 статті 120 Податкового кодексу України неподання або несвоєчасне подання платником податків податкових декларацій тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень. За повторне порушення розмір штрафу збільшується до 1020 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надходження єдиного податку від платників Лубенської ОДПІ зросли на 20 відсотків

Крім того, пунктом 123.1 ст. 123 Податкового кодексу встановлено, що у разі якщо контролюючий орган самостійно визначає суму податкового зобов'язання на підставах згідно з підпунктами 54.3.1, 54.3.2, 54.3.4 – 54.3.6 п. 54.3 ст. 54 цього Кодексу, зокрема, платник податків не подає в установлені строки податкову декларацію, дані перевірок результатів діяльності платника податків свідчать про заниження суми його податкових зобов’язань або рішенням суду, що набрало законної сили, особу визнано винною в ухиленні від сплати податків,  то це тягне за собою накладення на платника податків штрафу в розмірі 25 % суми визначеного податкового зобов'язання; при повторному - 50 % суми нарахованого податкового зобов'язання. Крім того, згідно з пп. 129.1.1 п. 129.1 ст. 129 Податкового кодексу після закінчення встановлених цим Кодексом строків погашення узгодженого грошового зобов'язання на суму податкового боргу нараховується пеня.  

Разом з тим, у разі виправлення помилок платником податку шляхом подання нової звітної декларації про майновий стан і доходи до закінчення граничного терміну подання відповідальність за заниження податкового зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб не застосовується.

Мешканці міста та району повинні сумлінно виконати свій громадянський обов'язок і подати декларації в зазначений термін.
 
Віта Панімаш – головний державний інспектор


Схожі матеріали:
👁 1316
Категорія: Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ
Теги: відповідальність, дохід, декларації, ОДПІ, податок




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ