Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.05.2023

Використання Інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі


Інформаційно-комунікаційні технології у наш час вже стали невід’ємною складовою освітнього процесу


Використання ІКТ у освітньому процесі

4 травня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела онлайн-студію для педагогічних працівників Гребінківської громади на тему "Застосування ІКТ: шлях від механічного засвоєння знань до їх самостійного здобуття".

Інформаційно-комунікаційні технології у наш час вже стали невід’ємною складовою освітнього процесу. Адже постійне оновлення технологій пропонує нові дієві ресурси і для навчання.

Застосування таких ресурсів створює нові можливості для педагогів: дозволяє урізноманітнювати форми роботи на уроці, відкриває шлях до використання сучасних видів візуалізації, дозволяє вчителю і учням працювати у віртуальних лабораторіях та подорожувати віртуальними музеями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компетентнісний підхід до освітнього процесу у старшій групі ЗДО як завершальний етап підготовки до НУШ

Доторкнутися до мистецької спадщини письменників, відвідати підприємства, прослідкувати зміни біологічних видів у процесі еволюції – це все нині можна зробити під час уроку. Саме тому американський професор Еверетт Роджерс зауважив: "Якщо ми будемо вчити сьогодні так, як ми вчили вчора, ми вкрадемо у наших дітей завтра".

А ще використання ІКТ дозволяє учням вдома, готуючись до уроків, отримувати безліч корисної і важливої інформації самостійно, що, у свою чергу, сприяє розширенню кругозору та розвитку вміння працювати з різними сучасними ресурсами.

Схожі матеріали:
👁 379
Категорія: Шкільний екран
Теги: Інформаційно-комунікаційні технолог, освітні процеси




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ