Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.11.2013

Віталій Кличко йде у президенти


Системні зміни в державі неможливі, доки не буде викорінене зловживання


Віталій Кличко йде у президенти

Подолати корупцію, змусити управлінців працювати на людей, а не на власну кишеню та утворити Антикорупційне бюро для протидії чиновницьким зловживанням – найперші три завдання, які ставить перед собою лідер партії «УДАР» Віталій Кличко.

У відповідь на спроби влади через зміни у законодавстві перешкодити йому навіть балотуватися у президенти з трибуни Верховної Ради Віталій Кличко оголосив про свій намір узяти участь у виборах 2015 року. Та вже зараз зрозуміло, що системні зміни в державі неможливі, доки не буде викорінене зловживання.

– Ми повинні зробити те, чого не робили 20 років, – завдати системного удару по корупції. Чиновники мають достатньо повноважень для того, щоб самостійно збирати необхідні довідки, а не ганяти за ними людей. Зменшення контактів з посадовцями – один з кроків, який зробить неможливими зловживання з їхнього боку, – наголосив Віталій Кличко.

Крім того, на його думку, потрібно змінити судову та правоохоронну системи, однак не за формою, а за змістом. Для цього необхідно створити окрему структуру та через неї встановити ретельний контроль кадрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Полтавской области завершила следствие по делу милиционеров-наркоторговцев

У її повноваженнях має бути також атестація існуючих працівників, зокрема держслужбовців. А для того, щоб нечисті на руку чиновники остерігалися знову ступити на слизький шлях злочину, необхідна жорстка система контролю та невідворотність покарання. Такі функції може виконувати Антикорупційне бюро, створення якого ініціюватиме Віталій Кличко, і безпосередній нагляд за діяльністю структури здійснюватиме громада.

– Якщо десять відсотків жителів села, району чи області підпишуть проект рішення про відставку чиновника, проводитиметься місцевий референдум. Якщо людина «засвітилась» як корупціонер, вона втратить посаду. У мене вистачить волі, щоб здійснити ці реформи та очистити країну, – зазначив Віталій Кличко.


Схожі матеріали:
👁 1455
Категорія: Актуально
Теги: віталій кличко, удар, президент




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ