Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.08.2013

Восени компанії, які не сплачують страховку по ДТП, можуть позбавляти ліцензій


В Україні механізм спрощеного оформлення ДТП за допомогою європротоколу діє з вересня 2011 року


Восени компанії, які не сплачують страховку по ДТП, можуть позбавляти ліцензій

В Закон про автоцивільну відповідальність хочуть внести зміни щодо призупинення ліцензій страховим компаніям, які ухиляються від виплати страхових відшкодувань при ДТП. Про це в ефірі БТБ повідомила президент Ліги страхових організацій Наталя Гудима.

Вона зазначила, що зміни, які планується внести у вересні цього року, передбачають позбавляти ліцензій компанії, які не виплатили відшкодування протягом 90 днів, як того вимагає законодавство. «Розглядається питання, що навіть буде сплачуватися відшкодування солідарно всім ринком за цю компанію, якщо мине 90 днів» , - додала Гудима.

Вона зазначила, що зараз, на жаль, в практиці водіїв спосіб владнання ДТП готівкою на місці без застосування європротколу чи виклику ДАІ продовжує переважати.

«Є тільки два шляхи врегулювання ДТП – євро протокол або виклик ДАІ, все решта – поза законом», - застерегла Гудима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині розпочато фінансування серпневих пенсій

Вона нагадала, що для заповнення європротколу необхідна низка умов: абсолютне неушкоджене здоров’я кожного з учасників ДТП, поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) учасників ДТП, згода кожного учасника про застосування європротоколу , при цьому жоден з них не може бути в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Тільки за таких обставин учасникам можна заповнити та підписати євро протокол і протягом трьох днів звернутися у страхову компанію.

Гудима також зазначила, що з 1 січня 2013 року ліміт для граничного визначення збитків від ДТП, при яких сторонами підписується Європротокол, становить 25 тис. грн.

Європротокол (єврорапорт) — система врегулювання збитків при ДТП без втручання дорожньої поліції з використанням спеціальної уніфікованої форми, запроваджена у всій Європі.

В Україні механізм спрощеного оформлення ДТП за допомогою європротоколу діє з вересня 2011 року.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1141
Категорія: Актуально
Теги: європротокол, сп’яніння, село Літки, закон, Страховка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ