Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.02.2013

Деклараційна кампанія триває з січня 2013 року


Мешканці міста та району повинні сумлінно виконати свій громадянський обов'язок і подати декларації в зазначений термін


Деклараційна кампанія триває з січня 2013 року

Податковим законодавством визначені випадки, в яких особи можуть не подавати декларацію про майновий стан і доходи, зокрема, якщо станом на кінець звітного податкового року особи:
- є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) або держави;
- перебувають у розшуку;
- перебувають на строковій військовій службі;
- особи, які станом на останній день строку подання декларації перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав.
Крім того, від подання декларації про майновий стан і доходи звільняються особи у разі отримання доходів:
- від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
- виключно від одного податкового агента незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених Податковим кодексом України;
- від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок;
- у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою;
- від двох і більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) такими податковими агентами не перевищує у 2012 році 128760 грн.
Звертаємо увагу, що доходи, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, визначені ст.165 Податкового кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податкова міліція Лубенської ОДПІ обслуговує 14 адміністративних районів Полтавщини

Порядок подання річної декларації про майновий стан і доходи визначено ст.179 Податкового кодексу України. Суттєвою відмінністю цьогорічної кампанії є обов’язок платників податку - фізичних осіб подавати річну податкову декларацію, якщо протягом 2012 року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) їм у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128 760 грн. (1073х120)) та проводити перерахунок сум податку за ставками 15(17) % за новими правилами.

Декларації про доходи приймаються працівниками Гребінківського відділення за адресою м. Гребінка, вул. Жовтнева,11, телефон для довідок 9-18-40 та 9-14-36. Граничний термін подачі декларації - 1 травня 2013 року.


Мешканці міста та району повинні сумлінно виконати свій громадянський обов'язок і подати декларації в зазначений термін.

Сергій Бузало – старший державний податковий інспектор.


Схожі матеріали:
👁 2288
Категорія: Актуально
Теги: податкова, сума, Оподаткування, Гребінка, податок, доход, закон, Податковий кодекс, декларація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ