Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.11.2021

Встановлення брекетів для виправлення прикусу


Найчастіше неправильний прикус формується у дитинстві


Виправлення прикусу щелепи у дітей та дорослих – один із основних напрямків ортодонтології. Згідно зі статистикою, близько 90% населення мають дефекти прикусу. У дітей дана проблема вирішується досить просто, тому що їх щелепа знаходиться на стадії формування та кісткові структури легко скоригувати. Дорослим доводиться складніше – для виправлення прикусу потрібно витратити більше часу та коштів.

На щастя, сучасна ортодонтія дає великий відсоток успіху виправлення неправильного прикусу навіть у складних випадках.

Для мешканців Києва ортодонтичне виправлення прикусу починається з діагностики у стоматології 32 Дент https://32dent.ua/uk/ispravlenie-prikusa. Огляд, 3D-знімки та зліпки дозволяють визначитися з планом лікування, скласти терапевтичний план та назвати терміни виправлення неправильного прикусу. Час, який триватиме корекція, залежатиме від складності дефекту та вибраного корекційного методу. Зазвичай лікування триває від шести місяців до 2,5 років.
 
Встановлення брекетів для виправлення прикусу
 

Причини неправильного прикусу

Порушення прикусу сприяє:
  • спадковість;
  • щелепні травми;
  • тривале перебування на грудному вигодовуванні або використання соски у дитинстві.
Найчастіше неправильний прикус формується у дитинстві. У дитинстві – через неправильний раціон та шкідливі звички. Діти дошкільного віку – через викривлення постави чи генетичних схильностей.

Як визначити неправильний прикус?

Незначні відхилення від норми у прикусі є практично у всіх. Але патології прикусу, які потребують виправлення, зазвичай помітні одразу.

Їх можна визначити за:
  • виступанням вперед нижньої щелепи;
  • розбіжності центрів нижньої щелепи з верхньою;
  • маленькому, втисненому підборідді;
  • відкритим губам;
  • візуальної плескатості нижньої частини лицьового овалу;
  • випинання нижньої губи та відстовбурчення верхньої;
  • витончення емалі та сточування зубних одиниць з однієї зі сторін.
При виявленні будь-якої з перелічених вище ознак пацієнту необхідно звернутися до ортодонта за рекомендаціями з виправлення прикусу щелеп.

Наявність дефектів прикусу не значить, що є необхідність ставити брекети. У деяких випадках достатньо нічного носіння кап та спеціальних вправ. Ви можете боятися брекетів все життя або пройти обстеження і отримати можливість стати здоровішим і красивішим.

У чому небезпека неправильного прикусу?

Проблема патологій прикусу полягає не лише в естетиці. Неправильне розташування зубів призводить до побічних дефектів.
 
✔️ Поява зморшок. Нерівномірне навантаження на щелепи викликає розтяг і перенапруження м'язів. Згодом через це з'являються глибокі зморшки (часто несиметричні) та друге підборіддя.

✔️ Патології ШКТ. Неправильне розташування зубів призводить до проблем з пережовуванням їжі, додаткового навантаження на шлунок та кишечник.

✔️ Естетичні та гігієнічні проблеми. Патології прикусу з роками посилюють асиметрію обличчя та призводять до зміни. За скученими зубами складно доглядати – між ними утворюється наліт, який викликає неприємний запах та карієс.

Неправильне функціонування скронево-нижньощелепного суглоба викликає головний біль, спазми та неприємні відчуття при відкритті рота, порушення дикції.

Виправлення неправильного прикусу у дорослих – це лікування, необхідне збереження здоров'я та якості життя.

Методики виправлення прикусу


Встановлення брекетів для виправлення прикусу
 

Дитячі пластини

Найпопулярнішим способом серед апаратних методик виправлення прикусу є платівки. Вони діляться на знімні та незнімні, їх легко доглядати. Їх виготовляють із медичного сталевого дроту та пластику. Пластини встановлюються на одну або обидві щелепи. За потреби їх оснащують дугами, призначеними для корекції зовнішньої сторони зубного ряду. До складу пластин входять гвинти з пружинами, тяганини та лігатури.

Для дорослих цей спосіб виправлення неправильного прикусу не підходить, оскільки пластини здатні усувати відхилення зубного ряду лише на стадії зростання щелепи.

Ретейнери

Ретейнери не виправляють дефекти прикусу, а використовуються лише після носіння ортодонтичних конструкцій з метою утримання зубного ряду у правильному положенні та закріплення результату після лікування. Бувають знімні та незнімні вироби. Встановлення того чи іншого типу ретейнерів залежить від анатомічних особливостей зубів пацієнта та досягнутого результату.

Елайнери

Елайнери часто називають прозорими брекетами. Вони являють собою особливі капи з тонкого прозорого гіпоалергенного біологічного полімеру, що є сучасним аналогом брекет-систем. У порівнянні з брекетами, що використовуються в стоматології 32 Дент у Києві, ціна виправлення прикусу на елайнерах буде в рази вищою. Крім того, варто врахувати, що таке лікування є ефективним лише при усуненні незначних відхилень від норми.

Основні плюси елайнерів: непомітність, простота догляду, конструкція, що знімається.

Брекети

Окремо слід виділити брекет-системи. Коли у дорослого пацієнта спостерігаються серйозні проблеми із прикусом чи зростанням зубів, лікарі стоматології 32 Дент у Києві виправляють прикус за допомогою брекетів.

Ці конструкції закріплюються на зовнішню (вестибулярну) або внутрішню (лінгвальну) сторону зубного ряду. Відмінними естетичними якостями володіють сапфірові та керамічні брекети, виконані з прозорого або відповідного кольору до емалі зубів матеріалу.

Виправлення прикусу чи вирівнювання окремих зубів – тривалий процес, середній термін лікування становить 6 -24 місяців.

Брекети потребують ретельного догляду та корекції, яка проводиться лікарем протягом усього періоду терапії. Після того, як їх буде знято, для закріплення отриманого результату слід носити ретейнери, які допоможуть зубам закріпитися в нормальному положенні.

Ціна виправлення прикусу за допомогою брекетів залежить від складності патології, особливостей конструкції та матеріалу, встановленої ортодонтичної системи.

Схожі матеріали:
👁 521
Категорія: Прес-реліз
Теги: Ортодонт, виправлення прикусу, неправильний прикус, Щелепа, Встановлення брекетів




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ