Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2020

Xiaomi створює розумну захисну маску з контролем повітря


Захисний пристрій зможе передавати інформацію не лише про якість повітря в місті, але і про погоду


У зв'язку з розвитком епідемії коронавіруса, захисні маски стали затребуваним товаром. У деяких регіонах Китаю маска має не лише стійкий попит, але і вважається дефіцитним товаром.

Вплинути на ситуацію мають намір інженери Xiaomi, які працюють над створенням "розумної" захисної маски.

Нині розробники Xiaomi зареєстрували патент на пристрій у Відомстві по патентах і товарних знаках США (USPTO), а сам пристрій знаходиться на етапі проекту. Згідно документації, засіб профілактики отримає спеціальний обчислювальний модуль. У цей модуль буде вмонтований процесор, пристрій для зберігання інформації, батарейний блок і передавач для обміну даними.


Xiaomi створює розумну захисну маску з контролем повітря
 

Окрім електронного наповнення, маска очищатиме вдихуване повітря. Завдяки наявності технологічного устаткування, маска зможе стежити за рівнем забрудненого повітря, вдихуваного користувачем. При цьому апаратура фіксуватиме, скільки часу людина знаходилася в масці.

За рахунок того, що пристрій можна підключити до смартфону, спеціальне застосування відображатиме усю зібрану інформацію з урахуванням якості повітря в місці перебування користувача.

Відомо, що захисний пристрій зможе передавати інформацію не лише про якість повітря в місті, але і про погоду. Новинка зможе виявляти порушення дихання і давати рекомендації що дозволяють підтримати здоров'я користувача.Така можливість передбачена завдяки установці декількох датчиків здоров'я і гіроскопа.

Вони фіксуватимуть процес дихання, розраховуватимуть чи знаходиться користувач в русі і, беручи до уваги, яким повітрям дихає користувач, додаток розповість, наскільки ефективно маска справляється із забрудненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Xiaomi Mi 10 Pro показав вражаючі можливості камери

Сам пристрій і стандартний повітряний фільтр, працюватимуть від батареї. Поки немає інформації про початок виробництва і вступ маски в продаж. Також розробник не повідомляє, на яких ринках поширюватиметься новинка, і скільки вона коштуватиме.

Відомо, що звичайна медична маска не здатна захистити від інфекції коронавірусом. Це означає, що нова розробка від Xiaomi матиме попит у населення.

Враховуючи ситуацію з коронавірусом в Китаї і світі, виробник не буде зацікавлений в затягуванні з реалізацією продукту.

Схожі матеріали:
👁 717
Категорія: Технології
Теги: коронавірус, повітря, Xiaomi, розумна захисна маска




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ