Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2020

З 1 квітня у лікарнях безкоштовно надаватимуть деякі медичні послуги


В Україні з 1 квітня 2020 року програма медичних гарантій має запрацювати у повному обсязі.


В українських лікарняних закладах з квітня безкоштовно надаватимуть деякі медичні послуги. Їх фінансуватиме держава. Аби це працювало, лікарня має укласти договір з Національною службою здоров'я.

В Україні з 1 квітня 2020 року програма медичних гарантій має запрацювати у повному обсязі.

Держава фінансуватиме витрати на надання екстреної медичної допомоги, послуги вузькопрофільного лікаря, до якого направив сімейний лікар. Також медичну допомогу у випадках тривалих та складних захворювань: онкологія, СНІД, ускладнення у післяопераційний період, медична реабілітація. Меддопомогу під час пологів та для дітей до 16 років. Також обслуговування невиліковних хвороб: знеболення, догляд за пацієнтом, підтримка життєдіяльності людини, допомога його родині.
 

Аби держава фінансувала ці послуги, медичний заклад повинен укласти договір з Національною службою здоров'я до 1 квітня.
 
"Ще ніхто цього не зробив. Заявку подати, НСЗУ попередньо кажуть, виставлять на сайт у лютому. Там є перелік пакетів медичних послуг, які контрактуватимуться, і кожен медзаклад обирає, який пакет послуг він надаватиме. Ми плануємо надавати сім таких пакетів", – сказала заступниця директора з медичної частини 4-ї міської лікарні Інна Гордійчук.


Схожі матеріали:
👁 1125
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: лікарня, екстренна допомога, медичні послуги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ