Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.04.2016

Забезпечення учасників антитерористичної операції психологічною реабілітацією


Забезпечення учасників АТО соціальною та професійною адаптацією


Забезпечення учасників антитерористичної операції психологічною реабілітацієюЗ моменту набуття статусу ветерана війни учасник АТО набуває право на отримання послуги з безкоштовної психологічної реабілітації.

Для отримання такої послуги необхідно звернутися до районного управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання.

В управлінні соціального захисту населення заповнюється заява.

До заяви необхідно додати такі документи:
- копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
Після подачі заяви та надання необхідних документів, учасник АТО отримає направлення на реабілітацію, в якому будуть зазначені дата початку та дата закінчення терміну реабілітації. Звертаємо увагу на те, що для отримання
психологічної реабілітації жодних документів в медичних установах оформлювати не потрібно. До уваги учасників АТО:

Реабілітаційні установи, які надають послуги з психологічної реабілітації у першому кварталі 2016 року.
- ДП "Клінічний санаторій "Курорт Березівські мінеральні води", Харківська область;

- ДП "Південь-Курорт-Сервіс" санаторій "Орізонт". Одеська область;

- ТОВ "Санаторій "Феофанія" , м. Київ;

- Менський санаторій "Остреч", Чернігівська область.
Забезпечення учасників антитерористичної операції соціальною та професійною адаптацією

З моменту набуття статусу ветерана війни учасник АТО набуває право на отримання послуги з безоплатної соціальної та професійної адаптації.

Соціальна та професійна адаптація це: курси цільового призначення - підвищення кваліфікації з метою вивчення нового обладнання, виробів, товарів, матеріалів, послуг, сучасних
технологічних процесів, засобів механізації й автоматизації, що використовуються на виробництві, правил і вимог їх безпечної експлуатації, технічної документації, ефективних методів організації праці, питань економіки та фінансів, законодавчих та інших нормативно-правових актів тощо;

професійне навчання - первинна професійна підготовка, перепідготовка, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше освітнього рівня, підвищення кваліфікації та спеціалізації, спрямовані на здобуття або удосконалення професійних знань, умінь та навичок.

Для отримання такої послуги необхідно звернутися до районного управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання.

В управлінні соціального захисту населення заповнюється заява

До заяви необхідно додати такі документи:
- копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.
До уваги учасників АТО:

Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою, очно-заочною, дистанційною, екстернатною формами навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Строк професійного навчання не може перевищувати 12 місяців, а підвищення кваліфікації шляхом навчання на курсах цільового призначення установлюється від 20 до 500 годин.

Професійне навчання учасників АТО може здійснюватися у групах чисельністю не більше ЗО осіб, а також на умовах включення їх до складу груп слухачів, що формуються навчальним закладом.

Після успішного завершення повного курсу навчання учасники АТО отримують документи державного зразка, а після підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення учасники АТО отримують посвідчення встановленого зразка.

Схожі матеріали:
👁 879
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: санаторій, АТО




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ