Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.02.2015

Засідання Школи передового педагогічного досвіду


Кожне проведене засідання – це презентація учителями набутого досвіду, пошук нового


Засідання Школи передового педагогічного досвіду "Спілкуючись, люди створюють одне одного" Д. Ліхачов

Значні зміни, що відбуваються сьогодні в суспільстві, ставлять нові завдання тим, хто має готувати дітей до життя у двадцять першому столітті.

Як краще підготувати дітей до успішного і продуктивного життя в майбутньому? Як навчити розуміти свої прагнення, робити свій вибір і відповідати за його наслідки?

Як залучити широке коло педагогічних працівників до дослідницької діяльності та накопичення досвіду використання інноваційних технологій розвитку творчого потенціалу учнів?

Саме ці питання доводиться розв’язувати слухачам Школи передового досвіду вчителів прочаткових класів, до складу якої увійшли досвідчені, творчі, активні, ініціативні, з нестандартним баченням шляхів вирішення кожної педагогічної проблеми  вчителі. Керує Школою досвідчений педагог, учитель вищої категорії, учитель-методист, неодноразова переможиця районного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Початкові класи» Андрущенко Валентина Олексіївна.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Полтавські школярі напишуть диктант, як чинити у випадку надзвичайних ситуацій

Проблема, над якою працюють педагоги, - «Вплив інноваційної діяльності вчителя на формування особистості школяра шляхом забезпечення особистісно орієнтовного підходу до організації навчально-виховного процесу», є актуальною. Її розв’язання допоможе кожному педагогу впорядкувати розумові сили, виробити активну креативну думку, а не просто «накидати в голову учня різноманітні знання».

Кожне проведене засідання – це презентація учителями набутого досвіду, пошук нового.

4 лютого 2015 року на базі Гребінківської гімназії відбулося чергове засідання Школи передового педагогічного досвіду вчителів початкових класів, в якому взяли участь вчителі з 16 загальноосвітніх шкіл району. До їхньої уваги були представлені фрагменти уроків математики у 1-Б класі ( Острянська В.В.), 2-А класі (Педенко Л.І.), 3-Б класі (Мороз Л.І.).

В ході обговорення жоден із слухачів не міг залишитися осторонь вирішення таких актуальних питань, як впровадження сучасних технологій навчання та розвиток пізнавальної активності молодших школярів; проблеми вдосконалення сучасного уроку, плекання обдарованої, творчої дитини і при цьому збереження її здоров’я; розвиток критичного мислення.

А рекомендації, з якими педагоги Школи вийшли до своїх колег, підпорядковувались одній ідеї: тепер позиція дитини – це не просто позиція учня, який охайно виконує завдання вчителя, але й позиція людини, яка вдосконалює сама себе, де особисте вдосконалення набуває суспільного змісту.

Відділ освіти Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1276
Категорія: Шкільний екран
Теги: педагоги, здоров’я, учитель




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ