Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.07.2016

Зміни в роботі Державної міграційної служби. Де шукати ДП "Документ"?


У підрозділах міграційної служби більше немає представників ДП «Документ»


Зміни в роботі Державної міграційної служби. Де шукати ДП "Документ"?У підрозділах міграційної служби більше немає представників ДП «Документ»

На виконання рішення колегії ДМС працівників ДП «Документ» повністю виведено зі всіх підрозділів міграційної служби, де вони надавали супутні послуги. Відтепер ДП «Документ» надаватиме послуги громадянам лише у центрах підвищеного комфорту «Паспортний сервіс».

За останні місяці міграційною службою проведено роботу з удосконалення надання адміністративних послугта запроваджено електронні сервіси. Все це дозволило відмовитися від супутніх послуг, які надавалися представниками державного підприємства, не створюючи суттєвих незручностей для громадян.

На офіційному веб-сайті ДМС запущено електронні сервіси перевірки стану оформлення паспорта та формування платіжних реквізитів для оплати платежів до бюджету. За допомогою останнього можна самостійно роздрукувати платіжку для банківської установи, не відвідуючи підрозділ міграційної служби. Окрім того, запроваджено сканування документів, які надаються громадянами при отриманні послуг, відтак у деяких випадках ксерокопії документів вже не вимагаються.

Посилено також роз'яснювальну роботу, що дозволяє громадянам самостійно готувати документи для отримання адміністративних послуг

Державне підприємство опікуватиметься лише створеними ним центрами підвищеного комфорту - "Паспортними сервісами", де кожен громадянин може оформити закордонний паспорт у більш комфортних умовах При цьому, підрозділи ДМС і надалі надаватимуть цю послугу, отже у громадян залишатиметься вибір-оформити закордонний паспорту підрозділі ДМС, чи у центрі Паспортний сервіс.

Окрім того, Верховною Радою України розглянуто та прийнято у першому читанні урядовий законопроект № 3224, який містить необхідні норми щодо оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки (Ю), а також щодо надання необхідних повноважень центрам надання адміністративних послуг (ЦНАП) щодо прийняття заяв громадян та видачі громадянам паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Після прийняття цього законопроекту, очікується суттєве зменшення черг при оформленні паспортів за рахунок збільшення кількості місць, де можна їх оформити, кількості обладнання, а також працівників, які прийматимуть заяви громадян.

Схожі матеріали:
👁 1043
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Паспортний сервіс, документ, міграційна служба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ