Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.09.2011

Солоні і солодкі звички



Солоні і солодкі звички

Без цукру і солі їжа здається прісною і несмачною, хоча сьогодні тільки ледачий не говорить про їх шкоду для здоров'я. Як же підсолодити і "підсолити" своє життя так, щоб не було зайвих проблем?

Чим замінити цукор

700 років тому людство уперше спробувало тростинний цукор. Коштував такий продукт занадто дорого, щоб стати широковживаним.

У 1802 році в Російській імперії побудували перший цукровий завод, де цукор робили з буряка. І понеслося - відтоді солодке могли собі дозволити не лише багаті люди. Проте незабаром з'явилися хвороби, пов'язані з надмірним вживанням цукрового піску, - це карієс, ожиріння і цукровий діабет.

Якщо у ваших родичів є такі неприємності із здоров'ям - краще поберегтися змолоду і замінити цукор такими інгредієнтами, як натуральний мед, медова трава (стевия), фруктоза.
По-перше
, багато їх не з'їси.
По-друге
, вони дорожчі за цукор.
По-третє
, вони набагато краще засвоюються організмом.

Увага, лікарі говорять, що штучні замінники цукру - не так корисні, як вважалося після їх винаходу. Особливу тривогу викликає аспартам (Е951) - з одного боку він низькокалорійний, але з іншої - в 200 разів солодше цукру! В результаті його регулярного вживання виникає постійна спрага, посилюється апетит і погіршується обмін речовин.

Чим замінити сіль

У день людині досить лише 5 грамів солі. Усе, що ми їмо понад цю міру, викликає проблеми із здоров'ям. Кухарська сіль має властивість затримувати воду в організмі, із-за якої виникають набряки. Крім того, велика кількість солоненького, як і сладенького, викликає ожиріння.

Йодована і морська сіль - кращі замінники звичайної кухарської: корисніше і солоніше неї.

Один їх цікавих слов'янських кулінарних порад про те, як обійтися під час куховаріння без солі, пов'язаний з буряком. Так-так, той самий, з якого виготовляють цукор. Проте у буряковому соку, окрім солодких речовин, є легкозасвоювана органічна сіль.

Ще один спосіб не пересолити, але зробити смачно, знають японці. Вони зовсім не вживають сіль - можливо, тому показник їх тривалості життя - кращий у світі? Сіль жителі країни Ранкового сонця замінюють сушеними і дрібно порубаними водоростями.

Схожі матеріали:
👁 1512
Категорія: Здоров'я
Теги: здоров'я, цукор, організм, сіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ