Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.11.2011

Сьогодні Гребінка святкує День працівників сільського господарства



Сьогодні Гребінка святкує День працівників сільського господарства 

Традиційно, День працівників сільського господарства в Гребінці розпочався з ярмарку біля районного Будинку культури.

День працівників сільського господарства відзначається в Україні згідно Наказу Президента (№ 428/93, від 7.10.93 р.) щорічно в третю неділю листопада як професійне свято працівників сільського господарства, підприємств по переробці сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготовчих і обслуговуючих підприємств та організацій агропромислового комплексу.

Всьому початок — плуг і борозна. У цих словах — загальнолюдська істина, якою підкреслено особливе значення селянської праці. А для українця село означає щось ще більше, бо уособлює цілий світ. Наші предки, які, обробляючи землю, вважали її живою, одухотвореною, передали нам у спадок глибоку повагу до неї. Те, що йде від землі, зливається у нашій свідомості в одне ціле: квітка і краплина роси, веселий струмок і зелений гай, окраєць духмяного хліба і глечик свіжого молока, рідне слово й пісня. Усе це разом складається в малу батьківщину і виростає у Вітчизну.

СФГ "Каміла", яке очолює І. І. Буць, зустрічає День працівників сільського господарства високими показниками й вагомими досягненнями. На якісно новий рівень виходить діяльність господарства у галузі виробництва сільськогосподарської продукції.

Як ніде у цьому фермерському господарстві    широко запроваджуються сучасні методи і технології.

Хлібороби працюють на нових сучасних агрегатах, обладнаних комп'ютерними системами керування. Організація праці та дисципліна в господарстві теж на високому рівні. І все це загалом дає можливість отримувати гарні врожаї, добиватися хороших результатів у роботі.

Модернізувалися за останні кілька літ і ферми господарства. Галузь тваринництва розвивається за сучасними законами економіки, з використанням новітнього підходу та високопродуктивних технологій. За всі ці та інші досягнення колектив господарства на чолі з керівником І. І. Буцем занесений на районну Дошку Пошани.

Велику роль у досягненні цього успіху відіграють провідні спеціалісти, фахівці, котрі вже не один ріктрудяться у цьому господарстві і беруть на себе велику відповідальність щодо різних щоденних питань ведення економічної та господарської діяльності - агроном господарства І. П. Довгопол, головний інженер С. М. Лисенко, бригадир тракторної бригади І. П. Жолобецький, заступник директора господарства І. О. Лисак, головний бухгалтер А. В. Ліс, бухгалтер по оплаті Л. А. Кожухар.

Кожен з них відповідає за певну ділянку чи то виробництва, чи обліку, і кожен знає, що лише згуртована і відповідальна праця зможе дати хороший результат реалізації виваженої економічної політики господарства.

З давніх-давен Україна славилася добрими, талановитими та працьовитими людьми. В усі часи хліборобська праця була визначальною складовою розвитку держави, запорукою її стабільності. В усі віки незаперечною залишається природна мудрість, яка стверджує життєдайну і далекоглядну істину: якщо є врожай, то у народі панує мир і спокій.

Урочистьсті з дня нагоди Дня працівників сільського господарства відбулися у залі засідань районної ради. З усіх куточків нашого району, з усіх господарств, колективних, фермерських, сюди прибули делегації у складі трударів - хліборобів, керівників і взагалі тих, хто так чи інакше долучається до цієї нелегкої і відповідальної діяльності. В усі часи трударів полів, ферм високо шанували і поважали за їхні досягнення і працю. Тож і нині хліборобів вітали теплими і щирими словами, дарували величальні пісні, вшановували ветеранів сільського господарства і передовиків.

Та спершу на сцену піднялися керівники району - голова райдержадміністрації A. В. Вихор, голова районної ради В.М.Зінченко, заступник голови райдержадміністрації B. М. Колесник та начальник управління агропромислового розвитку РДА О. І. Козін. Від імені хліборобів району, за давньою і хорошою традицією, керівникам району було вручено запашний і духмяний коровай. Пригощали короваєм також і всіх присутніх у залі.

Першим привітав трударів сіл голова райдержадміністрації А. В. Вихор. Він, зокрема, відмітив, що цього року хлібороби нашого району зібрали небувалий, рекордний урюжай зернових культур, більше 100 тисяч тонн. І цей показник - ознака великої злагодженості праці, добросовісного ставлення до своїх обов'язків, мудрого і виваженого керівництва, а також застосування передових технологій та сучасної потужної техніки. Голова райдержадміністрації щиро побажав трударям полів та ферм міцного здоров'я, сімейного затишку і благополуччя, нових високих звершень і трудових досягнень.

Від себе особисто та від усього депутатського корпусу привітав з професійним святом хліборобів голова районної ради В.М.Зінченко. Відзначив голова районної ради велику заслугу у загальному успіху хліборобів району керівників господарств, адже це саме від мудрої і продуманої економічної політики і результативної концепції, яку вони впроваджують ужиття, виходячи зі свого досвіду, залежить успіх загальної справи. Гребінківським хліборобам побажав голова районної ради усіляких гараздів, міцного здоров'я, економічної стабільності і успіхів уТхній нелегкій праці.

Заступник голови райдержадміністрації В. М. Колесник привітав сільських трударів, людей, котрі знають справжню ціну хліба, з їхнім професійним святом, побажав міцного здоров 'я і великих звершень.

- Цього року аграрії Гребінківщини досягли високих результатів своєї праці, -зокрема говорив В. М.Колесник, - зібрано більше 100 тисяч тонн зернових культур. Це уперше в нашому районі перетнуто цей рубіж. При цьому урожайність деяких культур була значно вищою загального рівня.

Наприклад, урожайність кукурудзи цього року у господарствах нашого району становить 84 центнери з гектара, якщо зазвичай збирали по 45 центнерів з гектара. Високою була і урожайність соняшника. Стабілізувалася чисельність ВРХ в районі, збільшилося поголів'я ВРХ. У виробництві молока теж є позитивні зрушення. Збільшилася кількість виробленого молока, порівнюючи з минулим роком та з попередніми роками. Відрадно, що аграрії нашого району досягли таких високих результатів.

З нагоди відзначення Дня працівника сільського господарства та за високі досягнення у праці Міністерство аграрної політики України нагородило Почесною грамотою керівника фермерського господарства "Україна" С. І. Іванюту. Грамотою Полтавської обласної державної адміністрації була нагороджена доярка СТОВ "Прогрес" Н. В. Васильків.

Начальник управління агропромислового розвитку РДА О. І. Козін зачитав спільне розпорядження голови райдержадміністрації, голови районної ради та ради сільгосптоваровиробників про нагородження передовиків сільського господарства Почесними грамотами та грошовими преміями.

Учасники художньої самодіяльності, учні та викладачі Гребінківської музичної школи, підготували для аграріїв району та учасників свята чудовий концерт.








































Вихованець дитячої музичної школи Андрій Іванюта володар Гран Прі
III Міжнародного фестивалю мистецтв " Кимерійські зорі"








Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1504
Категорія: Новини Гребінки
Теги: День працівників сільського господа, хліб, Агропромисловий комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ