Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.12.2011

Cитуацію з Лазірками вивчає Полтавська ОДА, а законність референдуму розглядає Харківський апеляційний суд



Жителі села Лазірки хочуть перейти в сусідній район  

24 кілометри в день на велосипеді для 68-річної Марії Петрівни - звичайна розминка. Каже - якщо потрібно в райцентрі провідати родичів, чи поїхати у справах, а електричка не ходить, виручає двоколісний.

До райцентру Гребінки мешканці села Лазірки дістаються за півгодини без проблем. Але за підписами чи довідками доводиться їздити в Оржицю, за 45 кілометрів.

Тож селяни провели референдум - 90% мешканців, а це майже 1400 лазірківців - проголосували за приєднання до Гребінківського району. Кажуть, втомилися від поневірянь.

"Люди дійсно вистраждали це питання за останні років 50. Помилку історії 60-х років - її дійсно треба виправляти. Люди не просять кипарисових алей в селі Лазірки, не просять позолотити дах будинку культури, люди просять елементарного. А якщо це питання вже дійсно не наше, а Верховної Ради і Верховна Рада на рівні закону постанови приймає, то картографія і зміна меж проходить на рівні держави”, - каже голова сільради с. Лазірки Василь Ільченко.

В Оржицкій райадміністрації ситуація Лазірок - давня мозоль. Кажуть - юридичної сили рішення референдуму не матиме. А мешканцям радять приходити з конкретними проханнями.

"От нам з Оржиці до Черкас 80 кілометрів. От ми завтра будемо піднімати питання - для чого нам Полтава - бо нам ближче їздити? Бо ми метром переміряли: до Черкас - 80, а до Полтави - 160. Ну це ж не причина! Справа в тому, що у таких віддалених від району обласних центрів дуже важко знайти приватних перевізників, які б займалися оцими перевозками на селі, тому що це не дуже рентабельно”, - сказав перший заступник голови Оржицької РДА Володимир Бас.

В Гребінці втручатися в проблеми сусіднього району не поспішають. Мовляв, за чий кошт оформлятимуть селян до іншого району? Та і утримувати напіврозвалену інфраструктуру стражденних Лазірок - не в інтересах гребінківського бюджету.

Нині ситуацію з Лазірками вивчає Полтавська ОДА, а законність референдуму розглядає Харківський апеляційний суд. У Лазірках сподіваються, що вихід із ситуації таки знайдуть. Інакше, шукатимуть інших шляхів, адже є ще райцентр Лубни, до якого теж можна дістатися за півгодини.




24tv.ua


Схожі матеріали:
👁 1716
Категорія: Полтавщина
Теги: Жителі, референдум, Лазірки, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ