Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.09.2012

Тривала співпраця з Гребінківською службою зайнятості дає результати



Співпраця Гребінківського районного центру зайнятості

В умовах сучасного ринку праці організація оплачуваних громадських робіт є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, що дає мотивацію до праці, поліпшує матеріальне становище безробітних та є перспективним напрямом взаємовигідної співпраці державної служби зайнятості з підприємствами, установами та організаціями, передусім соціальної сфери.

Із року в рік Гребінківський районний центр зайнятості активно співпрацює з сільськими радами та роботодавцями з питань організації та проведення оплачуваних громадських робіт з благоустрою населених пунктів району.

Обсяги оплачуваних громадських робіт як одного із заходів активної політики на ринку праці, який сприяє залученню незайнятих громадян до продуктивної праці, у Гребінківському центрі зайнятості поширюються з року в рік.

У 2011 році до таких робіт було залучено 607 осіб. З Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття використано 745,2 тис. грн., залучено 482 осіб, з коштів підприємств використано - 61,1 тис. грн. та залучено 122 особи, з кошлв місцевого бюджету використано 3,2 тис. грн., залучено 3 осіб з числа безробітних. Районна програма зайнятості на 2012-2013 р.р. передбачає залучення до оплачуваних громадських робіт 575 безробітних.

На сьогоднішній день центр зайнятості співпрацює з понад тридцятьма підприємствами, організаіуями та установами району з організації та проведення оплачуваних громадських робіт. Заедяки досвіду та індивідуальному підходу до кожного роботодавця вдається зацікавити і залучити їх до співпраці в плані оплачуваних громадських робіт.

Багато підприємств стали постійними партнерами і вже протягом багатьох років залучають безробітних до тимчасової зайнятості.

Основними видами громадських робіт, які пропонувались незайнятому населенню в Гребінківському районному центрі зайнятості були: благоустрій та озеленення територій населених пунктів, прибирання сміття вздовж автомобільних доріг, роботи, пов'язані з ремонтом об'єктів соціальної сфери, благоустрій спортивного майданчика та інш..

З 2 квітня по 31 травня 2012 року на території Гребінківського району згідно розпорядження голови Гребінківської РДА тривала щорічна акція "За чисте довкілля". Мета її - забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані,їх санітарне очищення, збереження об'єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський районний центр зайнятості

В даній акції активну участь брали і 134 безробітних, які прибирали території сіл сільських рад, впорядковували кладовища, братські могили, пам'ятники загиблим воїнам, проводили насадження дерев та кущів, знищували стихійні сміттєзвалища, забезпечували приведення до належного естетичного та санітарного стану парки, сквери, інші об 'єкти масового перебування та відпочинку населення.

На виконання завдань органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Полтавської області щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича, спрямованих на поліпшення добробуту населення на оплачуваних громадських роботах, які мали суспільно-корисний характер, протягом травня - червня 2012 року працювали:
- 26 безробітних по інформуванню громадян про можливість забезпечення телетюнерами, технічної підготовки та кур'єрської доставки документац ії;

- 6 безробітних по інформуванню населення стосовно порядку отримання субсидій;

- 21 безробітний по інформуванню населення про актуалізацію даних для проведення компенсаційних виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР та переваги Національної картки.
Протягом січня - серпня 2012 року на оплачуваних громадських роботах працювало 450 безробітних, з них за рахунок коштів Фонду - 223 безробітних, за рахунок коштів місцевих бюджетів - 16 безробітних, за рахунок підприємств, установ, організацій - 211 осіб, які визнані в установленому законодавством порядку безробітними.

Активну участь у громадських роботах взяли Стукалівська, Березівська, Ульяновська, Слободо-Петрівська, Короваївська, Наталівська, Тополівська, Майорщинська, Сербинівська сільські ради, які за кошти місцевих бюджетів організували оплачувані громадські роботи по благоустрою територій сільських рад до дня Незалежності України та до Дня визволення Гребінківського району від німецько-фашистських загарбників.

Районний центр зайнятості робить все можливе, щоб роботодавець побачив у службі зайнятості свого помічника та партнера.

Заступник начальника відділу Гребінківського РЦЗ,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1892
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Стукалівка, Районна програма зайнятості, служба, центр зайнятості, Майорщина, Гребінка, Сербинівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ