Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.01.2012

Економити фонд оплати праці навчали у Гребінківському центрі зайнятості



Економити фонд оплати праці навчали у Гребінківському центрі зайнятості

У приміщенні Гребінківського районного центру зайнятості відбулася зустріч з роботодавцями району на тему «Економія фонду оплати праці підприємства шляхом залучення до оплачуваних громадських робіт в 2012 році».

На зустріч запросили керівників підприємств, установ, сільських голів, бухгалтерів та інспекторів відділів кадрів.

На зібранні виступила директор районного центру зайнятості Широкова Н.А., яка підкреслила актуальність даного питання і наголосила, що в умовах сучасного ринку праці організація оплачуваних громадських робіт є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, формування мотивації до праці, поліпшення матеріального становища громадян та має суспільно - корисну спрямованість.

Проведення оплачуваних громадських робіт дає можливість отримання тимчасової зайнятості та додаткового доходу громадянам, які не мають роботи та мають низький рівень матеріального забезпечення. Наголосила, що 2011 рік відзначився ефективною співпрацею центру зайнятості з роботодавцями по залученню безробітних до громадських робіт.

Протягом року було залучено до тимчасової зайнятості 607 безробітних, з них працювало за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 482 чол. На оплату праці незайнятих громадян використано 809,5 тис. грн., з них 745,2 тис. грн. коштів Фонду.

Розпочався новий 2012 рік, Тому наше головне завдання, підкреслила директор, залучити максимум безробітних осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і не отримують допомогу по безробіттю до оплачуваних громадських робіт.

Виступ директора центру зайнятості було доповнено інформацією заступника начальника відділу соціальних послуг Децик А.В., яка детально охарактеризувала участь кожної сільської ради у виконанні районної Програми зайнятості в частині проведення оплачуваних громадських робіт за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Виступаюча відмітила сільські ради, підприємства, які приймали активну участь у їх проведенні. Наголосила на залученні безробітних до оплачуваних громадських робіт не тільки за рахунок коштів Фонду, але і за власний рахунок, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів. Ознайомила присутніх з новітніми змінами в законодавстві по даному питанню.

Начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності Роща Л.М. ознайомила присутніх з порядком виплати компенсації за невикористану відпустку безробітним громадянам, які приймають участь в оплачуваних громадських роботах і підкреслила актуальність даного питання.

З заключним словом виступила директор центру зайнятості Широкова Н.А., яка підвела підсумки наради і наголосила на те, що сьогодні політика державної служби зайнятості направлена на те, щоб кожен незайнятий громадянин мав можливість скористатися послугами служби зайнятості.

На зібранні виступила директор районного центру зайнятості Н.Широкова, яка підкреслила, що в умовах сучасного ринку праці організація оплачуваних громадських робіт є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, формування мотивації до праці, поліпшення матеріального становища громадян та має суспільно - корисну спрямованість.

Проведення оплачуваних громадських робіт дає можливість отримання тимчасової зайнятості та додаткового доходу громадянам, які не мають роботи та мають низький рівень матеріального забезпечення.

2011 рік відзначився ефективною співпрацею центру зайнятості з роботодавцями по залученню безробітних до громадських робіт.

Протягом року на Гребінщині залучили до тимчасової зайнятості 607 безробітних, з них працювало за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 482 чол.

На оплату праці незайнятих громадян використано 809,5 тис. грн, з них 745,2 тис. грн коштів Фонду.

У 2012 році головним завданням, підкреслила директор, є залучення максимуму безробітних осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості і не отримують допомогу по безробіттю до оплачуваних громадських робіт.

Крім того, залучати безробітних до оплачуваних громадських робіт можна не тільки за рахунок коштів Фонду, але і за власний рахунок, а також за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Начальник відділу бухгалтерського обліку і звітності Л. Роща ознайомила присутніх з порядком виплати компенсації за невикористану відпустку безробітним громадянам, які приймають участь в оплачуваних громадських роботах і підкреслила актуальність даного питання.

Державна служба зайнятості


Схожі матеріали:
👁 1519
Категорія: Новини Гребінки
Теги: фонд оплати праці, Економія, центр зайнятості, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ