Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.10.2012

Завдячуючи Людмилі Овчаренко у Гребінці відбувся концерт за участю заслуженої артистки України - Наталії Май



Завдячуючи Людмилі Овчаренко у Гребінці відбувся концерт за участю заслуженої артистки України - Наталії Май

Неділя, 7 жовтня, стала ще одним знаковим днем для жителів Гребінки. За сприяння кандидата в народні депутати України, лідера громадського об'єднання «Моя Полтавщина» - Людмили Овчаренко відбувся концерт за участю заслуженої артистки України - Наталії Май.

Пісні Наталії Май пронизані любов'ю до рідної землі, вони світлі, прості і по-дитячому добрі. А ще ці пісні піднімають настрій, лікують душу і дарують надію на краще.

Серед прихильників творів Наталії Май люди різного віку. Це і щебетлива дітвора, і сивочолі бабусі, і поважні мужі... Словом — усі, хто має серце.

Наталія Май (справжнє ім'я Ситник Наталія Михайлівна) - автор, композитор і виконавець української пісні. Керівник творчого центру Н. Май Полтавського міського будинку культури. «Заслужений артист України». Директор благодійного фонду сприяння розвитку культури та підтримки обдарованих дітей та молоді «Горлиця».

Вперше пісня «Мамина сорочка» прозвучала у виконанні Наталії Май та її донечок в 2003 році, у місті Канів, на Всеукраїнському фестивалі «Родинні скарби України». І відтоді розлетілася по всій Україні.





Наталія Май народилася 25 травня 1968 р. у місті Свердловськ Луганської обл. Співала із самого дитинства і, як і всі діти, мріяла, що стане артисткою. Потім поступово зрозуміла, що це найкраще, що може робити у житті.

Спочатку співала для своїх рідних – мами, для бабусі в селі. У четвертому класі записалася у музичну школу по класу баяна, ще у місті Свердловськ Луганської області. Потім, у 1980 році сім’я переїхала на Полтавщину у Великобагачанський район, тож закінчувала її уже в Багачці.





Із самого юного віку вона відчуває тягу до української народної пісні, яка передалася їй від бабусі і матері.

В 1985 році Наталія Май закінчила Полтавське державне музичне училище імені М. В. Лисенка, починає писати перші пісні. У 2000 році виходить її перший аудіоальбом «Василечки», в якому дитячі пісні виконують доньки Наталії Май Олеся та Станіслава.

Доньки Наталії Май — Олеся і Станіслава — щедро перейняли пісенний дар своєї мами. Олеся має чудовий, яскравий альт, з легкістю пише музику. Вона стала володарем Гран-прі міжнародного фестивалю «Захід ХХІ століття» у м. Івано-Франківськ.





У 2006 році дівчина отримала Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі «Сузір`я ліри». На міжнародному фестивалі естрадної пісні «На крилах Світязя» Олесі Май присвоєно титул «Найкращий виконавець української естрадної авторської пісні».

Станіслава Май є володарем Гран-прі всеукраїнського фестивалю «Золота нотка». Дівчина стала лауреатом другої премії міжнародного фестивалю «Молода Галичина».

В 2005 році Станіслава Май виборола титул «Міні-місс Східна Україна» в м. Дніпропетровськ, а також звання Віце міні-міс України 2006 року в місті Київ. Стася пише вірші.





А разом з сестрою Олесею вони складають дует «Василечки», який у 2004 році здобув перемогу на Всеукраїнському телевізійному конкурсі «Крок до зірок». Дівчата досконало володіють багатоголоссям, що і визначає родину Май як перлину української пісні.

В 2007 році Наталя Май з піснею «Мамина сорочка» перемогла на міжнародному телевізійному фестивалі «Отчий дім» в місті Донецьк, а ще за рішенням громадського жюрі здобула приз глядацьких симпатій.

























Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 4798
Категорія: Культура
Теги: Людмила Овчаренко, моя Полтавщина, Гребінка, Ситник Наталія, концер, Наталія Май




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ