Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

09.10.2012

Гребінківській міській раді вручена подяка від Бюро економічних та соціальних досліджень


На Полтавщині підбили підсумки моніторингу генпланів міст


На Полтавщині підбили підсумки моніторингу генпланів міст

В приміщенні Полтавської ОДА відбувся круглий стіл, присвячений моніторингу генеральних планів міст Полтавської області. АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень» оприлюднило результати дослідження містобудівної документації 15-ти обласних міст.

Як повідомили в прес-службі АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень», моніторинг проводився у співпраці з Східноукраїнським центром громадських ініціатив у рамках всеукраїнського проекту «Через доступ до містобудівної документації до містобудування без корупції».

В рамках дослідження було надіслано інформаційні запити та проаналізовано відповіді міських рад.

Участь у заході взяли участь представник Головного управління юстиції Полтавської області, представник Головного управління містобудування та архітектури Полтавської ОДА, міські голови Кобеляк, Карлівки, Глобино, профільні заступники міських голів, представники міських управлінь архітектури з Миргорода, Полтави, Комсомольська, Гадяча, науковці сфери містобудування та інвестицій.

Основною темою, заради якої, власне, і зібралися учасники, було оприлюднення результатів моніторингу генеральних планів міст Полтавської області, який проводив АЦ «Бюро економічних та соціальних досліджень». Ця тема тісно пов’язана з іншими процесами, що проходять у нашій країні.




Костянтин Донченко



Результати моніторингу оприлюднив Костянтин Донченко, експерт Бюро економічних та соціальних досліджень. Ситуація по Полтавській області виявилася непоганою.

— 11 міст вчасно зреагували на наш інформаційний запит і надали відповіді, ще чотирьом довелося писати повторні звернення. На сьогодні ми отримали листи від усіх міських рад області, — зазначив експерт. — Дві міські ради — Гребінківська та Полтавська — надали найбільш повну інформацію. Особливо відмітили Гребінку, міській раді якої було вручена подяка від Бюро економічних та соціальних досліджень. 7 міських рад не змогли надати інформації про генеральні плані. Найчастіше причиною відмови є розробка нового генплану.




Виступає міський голова Карлівки Володимир Слєпцов





У ході оприлюднення результатів моніторингу між учасниками почалося обговорення причин такої ситуації та можливих напрямів розвитку. Міський голова Карлівки зазначив про потребу контролю за виготовленням генерального плану.

- Нерідко виникають ситуації - продовжував він. - Коли фірма розробник створює документ, який не затверджують державні органи.

Подібна проблема виникла і у Карлівці. Керівник Полтавської філії Суспільної Служби України Ганна Кіященко підтримала актуальність проблеми доступності містобудівної документації. Вона наголосила на необхідності оприлюднити старі генплани, а також подальшій інформатизації цих документів, зокрема через мережу Інтернет та сайти міських рад.

Заступник начальника Полтавського міського управління архітектури Валерій Вольвач розповів про власні труднощі виготовлення та коригування генеральних планів, надавши цінні рекомендації з досвіду Полтави іншим учасникам, у тому числі як зняти гриф «ДСК».

Наприкінці дискусії представник Полтавського технічного університету, доктор технічних наук Олександр Семко запропонував допомогу викладачів та студентів свого університету, запевнивши у можливості створення «Українських Альп», щоправда, поки що на папері.




Валерій Вольвач, заступник начальника Полтавського міського управління архітектури


«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1739
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Інформація, інвестиції, місто. Гребінка, Гадяч, Полтавської ОДА, Комсомольськ, Науковці, мер, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ