Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.12.2013

Новий рік на Полтавщині: де можна придбати ялинки?


Придбати ялинки можна у всіх лісництвах та лісгоспах області


Відбулася прес-конференція на тему «Новорічна ялинкова кампанія»

11 грудня відбулася виїзна прес-конфернція Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства під керівництвом першого заступника начальника ОУЛМГ Олексія Тенянка. Головною темою зустрічі стала реалізація та охорона хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період.

 На території ДП «Новосанжарський лісгосп» журналістам  показано спеціальні плантації новорічних ялинок, а на окремих деревах продемонстровано маркування за допомогою бирок.

–  Це спеціальні території, де садяться ялинки для того, щоб безпосередньо їх зрубати і доставити до споживача, – пояснив Олексій Тенянко. – Тут ялинки чекають свого часу, аж доки не досягнуть 6-7-річного віку. Загалом в області 128 га новорічних плантацій. У 2012 році лісівники Полтавщини продали 132 тисячі ялинок –найбільше по Україні. Цього року у планах продати не менше.

ДП «Новосанжарський лісгосп» уже розпочав реалізацію новорічних дерев для населення. Для цього у кожному лісництві створені пункти продажу, а у смт Нові Санжари на ринку та поблизу Новосанжарського лісництва діє ялинковий базар.

Також придбати ялинки можна у всіх лісництвах та лісгоспах області. Окрім того, діють торгівельні майданчики  від лісівників у районних центрах та в містах Кременчуці, Комсомольську, Миргороді, Лубнах та Полтаві. У Полтаві з 21 грудня лісівники будуть продавати ялинки біля ОД ТРК «Лтава», вул. Фрунзе, 49. Також діють ялинкові базари вздовж автошляхів біля таких міст: Пирятин, Гадяч, Нові Санжари, Миргород, Лубни, Диканька, Кременчук та Полтава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий Рік тільки удвох: ради для пристрасних закоханих

Нині поблизу обласного центру можна придбати новорічні дерева у с.Копили в магазині лісових товарів «Лісовичок».

Олексій Тенянко нагадав, що у передноворічний період не слід забувати і про любителів незаконної заготівлі ялинок: «Мінімальний штраф зараз становить 85 гривень. До того ж браконьєру доведеться заплатити за нанесений лісгоспу збиток щонайменше 197 гривень. Тобто одна зрубана ялинка обійдеться у 280 гривень.

Для виявлення порушників у лісах проводиться посилене патрулювання згідно Розпорядження Голови обласної державної адміністрації № 528 від 04.12.2013 «Про посилення на території області охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування у передноворічний період 2014 року».

Ще один запобіжний засіб проти браконьєрів — це електронні бирки, які чіпляють на всі «легальні» ялинки, вирощені та зрубані на новорічних плантаціях у лісництвах. За допомогою їх будь-хто може перевірити місце заготівлі дерев.

Для цього слід зайти на сайт yalunka.info, де в графі пошук, ввести цифри бирки, якою була маркована його ялинка. Після чого пошукова система надасть інформацію по походженню конкретної новорічної ялинки з наданням даних щодо підприємства, яке здійснило заготівлю ялинки, області та підпорядкування підприємства. Також легальність заготівлі новорічної ялики можна встановити за допомогою смс-повідомлення.

Надіслати СМС з мобільного на короткий номер 8668, в тексті необхідно набрати forest, знак пробілу, та вказати номер бирки (наприклад forest 00185520), у відповідь отримаєте повідомлення про походження новорічної ялинки.

Крім того, можна зателефонувати на номер (044) 587-63-73 або (044) 587-73-83, або на «Гарячу лінію» до оперативного штабу ОУЛМГ (0532) 601188 чи на короткий номер з мобільного 236 (вартість хвилини розмови 2 грн. Тариф вказаний з урахуванням ПДВ та без сплати до ПФ.)


Прес-секретар
Полтавського обласного управління
 лісового та мисливського господарства


Схожі матеріали:
👁 2157
Категорія: Полтавщина
Теги: пирятин, Миргород, Лубни, Гадяч, Ялинка, Новий рік, Диканька, Нові санжари, Кременчук, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ