Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2012

14 грудня на Полтавщині вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС


В 2012 році в обласну державну адміністрацію подані документи на отримання чорнобильських посвідчень 16 особам


14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Указом Презид ента України від 10 листопада 2006 року №945 встановлено "День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС", який відзначається щороку 14 грудня.

У цей день у 1986 році було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Події ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь.

І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.

Управління праці та соціального захисту населення Гребінківської райдержадміністрації займається соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та наданням пільг, проводить соціальні виплати в межах фінансових можливостей держави і коштів, які передбачені держбюджетом на зазначені цілі.

В управлінні на обліку перебуває 696 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 113 учасників ліквідації аварії, 237 дітей (вт.ч. 3 дитини - інваліда, інвалідність якої пов'язана з аварією на ЧАЕС), 336 переселенців із зон радіаційно забрудненої території та 7 вдів.

В 2012 році в обласну державну адміністрацію подані документи на отримання чорнобильських посвідчень 16 особам. Забезпечується проведення розрахунків з організаціями за надані чорнобильцям житлово-комунальні послуги.

Особлива увага приділялась вирішенню питань щодо організації оздоровлення потерпілих громадян. В цьому році оздоровлено 5 дорослих громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та 8 потерпілих дітей в складі групи на загальну суму 46745 грн.

Залишається проблемним питання медичного забезпечення чорнобильців, адже коштів на їх повне медичне обслуговування не вистачає. А це пов'язано з недостатнім фінансуванням з держбюджету. В цьому році на ці цілі виділено 31787 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині провели військово-спортивний конкурс «Нумо, хлопці!»

Найголовнішим пріоритетом діяльності при ліквідації наслідківаварії на ЧАЕС була і повинна залишатися людина. Варто докласти максимум зусиль, аби громадяни, які постраждали внаслідок катастрофи, постійно відчували піклування держави.

Згадаймо і вшануймо вогнеборців і ліквідаторів, які захистили не лише Україну, а й усе людство. Згадаймо всіх, кому вкоротило віку це рукотворне лихо і щиро вибачимося перед постраждалими, яким ми поки що не можемо допомогти у повній мірі.

Завідувач сектору по обслуговуванню інвалідів,
ветеранів ВВВ та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1997
Категорія: Суспільство
Теги: героїзм, аварія, Чорнобильська АЕС, ЧАЕС, потерпілі, катастрофа, населення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ