Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.08.2012

Сергій САВЕЛІЙ: Моя олімпійська нагорода



Сергій САВЕЛІЙ: Моя олімпійська нагорода

Так сталося, що серед українських чоловіків на Олімпіаді в Лондоні я першим одержав нагороду. Міжнародна Асоціація спортивної преси, членом якої я є з 1994-го року, вперше вирішила відзначити журналістів зі всього світу, які працювали на 10 -ти і більше Олімпійських іграх.

З України я єдиний одержав запрошення на цю подію ,що відбувалася в центрі Лондона в великому офісі однієї з компаній-спонсорів Олімпіади.

Близько 100, як сказав президент Асоціації Джовані Мерло, динозаврів спортивної преси зі всього світу зібралися на нагородження, яке здійснювали легенди спорту.,зокрема Фосбюрі, першовідкривач нинішнього способу стрибків у висоту, багаторазовий олімпійський чемпіон Мозес.

Першим одержував нагороду позолочену копію олімпійського факела, канадський журналіст,який працює уже на 23-й Олімпіаді. Так що прагнути є до чого. Коли оголосили моє прізвище і назвали - Україна -, аж у горлі перехопило і очі засльозилися...

Як часто говорить, нібито кепкуючи наді мною, мій добрий знайомий , спортивний журналіст Микола Моторний, "хіба я думав простий селянський син з Полтавщини". Як би там не було гордо відчувати, що ти перший в Україні маєш таку відзнаку за 10 Олімпіад. Що ж до олімпійських нагород наших спортсменів, то ви все знаєте з наших трансляцій, інтернету .На момент, коли я пишу репортаж, їх лише 6,та й ті всі у жінок.

У чоловіків був непоганий шанс у команди гімнастів, але ж суддівство тут у всіх видах на боці господарів – англійців, яких просто за вуха тягли на медаль - спортсмен з перекладини падає прямо на, як кажуть у нас, с...., а йому ставлять високі бали.

Боксера нашого Хитрова явно засудили, подали протест, але проти англійців це даремно. Дві цікаві зустрічі були у мене на настільному тенісі. Свого часу я, будучи віце-президентом Федерації настільного тенісу України, багато років активно пропагував цей вид спорту, дружив з київськими спортсменами чемпіоном Радянського Союзу Михайлом Овчаровим і дворазовим чемпіоном Союзу, бронзовим призером чемпіонату світу Володимиром Двораком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Степанович Савелій, заслужений журналіст України спортивний коментатор


Перший поїхав грати до Німеччини, інший - до Іспанії. Потім забрали туди і свої сім’ї з маленькими дітками. І от тут Дмитро Овчаров, з яким я спілкувався і в Пекіні, став бронзовим призером в одиночному розряді ,грає і за німецьку збірну ,з якою в Китаї був срібним, Галя Дворак грала за збірну Іспанії. На жаль за жеребом потрапили на китаянок ,а це олімпійські чемпіонки.

Приємно було поспілкуватися з ними, передати вітання батькам, подарувати українські сувеніри. Успіху вам і нашим спортсменам.










Сергій Cавелій, "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1868
Категорія: Спорт
Теги: Нагорода, лондон, Сергій Савелій, Спорт, Фосбюрі, Олімпійські ігри, олімпіада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ