Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.11.2011

Аналіз захворюваності гострими кишковими інфекціями в Гребінківському районі



Аналіз захворюваності гострими кишковими інфекціями в Гребінківському районі

За 9 місяців 2011 р. в Гребінківському районі зареєстровано 5 вип. ГКІ, показ. 21,1 на 100 тис. населення, зниження в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 54,5 %. Показник захворюваності нижче Полтавського обласного показника на 89% (обласний показник 191,3 на 100 тис. населення). Випадків дизентерії за 9 міс. 2011 і 2010 р. не зареєстровано.

Випадків захворювання на сальмонельоз за 9 міс. 2011 р. не зареєстровано , за аналогічний період минулого року зареєстровано 1 випадок (4,2 на 100 тис. населення).

Серед дитячого населення зареєстровано 2 вип. ГКІ, показник 4,8 на 100 тис. дитячого населення. Питома вага захворілих дггєй в загальній захворюваності складає 40,0%, всі діти з вікової групи до 1 року.

Захворюваність на ГКІ серед організованих дітей, школярів не реєструвалась, спалахи та групові захворювання в організованих колективах не зареєстровані.

Сільське населення складає 80 % від захворілих (4 чол.), міське - 20% (1чол.). Захворюваність реєструвалась в с. Короваї -  2 випадки, с.Тарасівка, с. Майорщина, м. Гребінка - по 1 випадку.

В осередках ГКІ бактеріологічно обстежено 9 контактних осіб, хворих ГКІ не виявлено. Етіологічно розшифровано 3 випадки захворювань— 60,0%.

Шляхи передачі встановлені в 60 % випадків ГКІ, із них:

   -харчовий -100,0%;

Не встановлені шляхи передачі в 40,0 % випадків. Із факторів передачі переважають овочі і фрукти -66,7%, молокопродукти -33,3%. Баклабораторією райСЕС досліджено 280 проб харчових продуктів, відхилення по бакпоказниках складає-1,4%.

Бакдосліджено змивів з предметів зовнішнього середовища в вогнищах - 58. Досліджено 5 проб питної води з вогнищ, відхилень —не було. БакДосліджено проб питної води централізованого та децентралізованого водопостачання - 286, відхилень по бакпоказникам - не було.

Головний державний санітарний лікар
Гребінківського району,
«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1028
Категорія: Новини Гребінки
Теги: сальмонельоз, ГКІ, гострі кишкові інфекції, бактеріологічне обстеження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ