Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.11.2012

Безкоштовна юридична допомога на селі - це реальність


З нового року до сімей пільгових категорій будуть відноситися родини з дітьми до 18 років, де проживають інваліди


Безкоштовна юридична допомога на селі - це реальність

9 листопада у кабінеті голови Гребінківської районної ради відбулася нарада з головами сіл району. В зв'язку зі змінами у законах, прийняттям нових законів з 1 січня 2013 року фахівці відділів райдержадміністрації та районної ради консультували голів сіл з різних питань.

Головний спеціаліст відділу у справах сім'ї, молоді і спорту розповів про порядок поновлення банку даних сімей пільгових категорій.

З нового року до сімей пільгових категорій будуть відноситися родини з дітьми до 18 років, де проживають інваліди. Також, якщо у багатодітних родинах, та тих родинах, що перебувають у складних життєвих ситуаціях є студенти денної форми навчання, то вік дітей враховується до 23 років.

Начальник реєстраційної служби Гребінківського районного управління юстиції виступив перед присутніми з повідомленням про новий порядок реєстру актів цивільного стану. Щоб кожна сільська рада мала доступ до єдиної реєстраційної системи, потрібно створити матеріально-технічну базу.

Для проведення державної реєстрації актів народження та смерті, комп'ютери у сільських радах повинні бути сучасними. Така необхідність виникає і при впровадженні Закону України "Про безоплатну правову допомогу", який діє з січня цього року. Щоб отримувати селянам консультації у сільських радах від Головного управління юстиції, потрібно мати скайп - зв'язок.

Начальник Гребінківського районного управління юстиції наголосив, що все це робиться для полегшення доступу до послуг сільського населення. При сільських радах будуть створені громадські приймальні, які і надаватимуть безкоштовно первинну правову допомогу. Такі приймальні вже діють при міській та районній раді. Якщо людина потребуватиме детальної консультації з правових питань, сільська рада буде надсилати запит в управління юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Також в Полтавській області будуть функціонувати громадські приймальні вторинної правової допомоги, де консультуватимуть адвокати. Найближча до нас така приймальня буде розміщена у місті Лубни.

Також, в рамках обласної програми "Правова освіта" з Полтави привезли журнали "Правовий вісник". Кожна сільська рада отримала чергові номери журналу з квітня по вересень цього року. Інформація, опубліковані закони та роз'яснення до них допоможуть працівникам сільської ради надавати правову допомогу на місцях.

Начальник районного управління юстиції познайомив присутніх зі змінами у Законі України "Про створення громадських об'єднань", які будуть запроваджені з січня 2013 року.

Керуючий справами апарату районної ради, познайомив присутніх з листом Полтавської асоціації голів сільських та селищних рад, в якому йшлося про конкурс на навчання голів сіл в Академії лідерствау 2013 році. Заявку на конкурс подав голова Мар'янівської сільської ради.

За матеріалами: «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1205
Категорія: Новини Гребінки
Теги: україна, журнал, закон, Сільська Рада, управління юстиції, юридична допомога, село, Гребінка, Правовий вісник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ