Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2012

Чим перекусити дитині в школі?



Чим перекусити дитині в школі?

Яка мама не мріє, що її дитя добре вчитиметься в школі. Але інший раз деякі мами не думають про те, що правильне харчування першокласника, та і будь-якого школяра, є запорукою його хорошого навчання.

Уранішній сніданок перед відходом в школу в кожній сім'ї повинен стати законом. Але окрім цього, мами повинні подумати, що скласти в коробочку для ланча, щоб дитина могла перекусити під час однієї з шкільних змін.

Якщо надати вибір продуктів для lunch - box самому школяру, неважко здогадатися, що там виявляться чіпси, снікерси, карамельки, і ін.

Що ж корисного може покласти мама дитині в таку коробочку?

1. Вимиті сухофрукти: інжир, курага, фініки і чорнослив. Чудово, якщо кісточки будуть вийняті. У сухофруктах багато фруктози, магнію. Вони пригнічують відчуття голоду і додають дитині сил.

 2. Свіжі фрукти. Чисто вимиті і порізані на часточки. Не потрібно лякатися втрати вітамінів. Вона не значна, зате у мами є упевненість, що товариш дитини не відкушуватиме від яблука з іншого боку, що найчастіше і буває.

3. Якщо дитина любить банани, то це прекрасне рішення проблеми перекушування. У бананах багато корисних вуглеводів, глюкози і калію, який дуже потрібний зростаючому організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шкільні» хвороби: як вивчитися й залишитися здоровим

4. Зернові хлібці. Ці чудові хрусткі плиточки багаті клітковиною і вітамінами групи В. І благодійно позначаються на нервовій системі дитини, яку шкільні події розхитують досить сильно.

 5. Бутерброд. Але не з олією або ковбасою. На шматочок зернового хліба покладіть скибочку сиру, тонкі часточки яблук, а згори гілочки петрушки. Подібний бутерброд надасть дитині сил на час, що залишився до кінця учбового зайняття.

6. А щоб не їсти в сухом'ятку, можна дати своїй дитині в школу мінеральної води, сік або молоко.

Такий набір продуктів дитина прикмет не відразу. Але, якщо мама хоче виростити здорову і активну дитину, їй доведеться докласти немало зусиль і привчити дитину до корисної їжі.

Схожі матеріали:
👁 1764
Категорія: Здоров'я
Теги: сім'я, їжа. здоров'я, перекусити, школяр, дитина. школа, ябліка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ