Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.02.2012

Головним освітлювальним приладом для школяра є настільна лампа



Світильники для дитячої кімнати. Як зробити правильний вибір?

Світильники до дитячої кімнати треба вибирати, орієнтуючись на вік дитини. Від світильників для дорослих їх відрізняє естетика - незвичайні форми і яскраві кольори абажурів, цікавий декор, м'яке світіння ламп.

Дитячі світильники представлені навісними, настільними і підлоговими моделями. Проте, купуючи їх, треба в першу чергу звертати увагу не стільки на дизайн моделі, скільки на її безпеку.

Вибирайте світильники від виробників, що зарекомендували себе. Стежте, щоб вони були виконані з екологічно чистих матеріалів, мали сертифікати якості, а також були безпечні з точки зору конструкції.

Наприклад, якщо світильник оснащений повністю закритим абажуром, дитина вже не зможе дістатися до лампочки. А якщо купити світильник на батареях, то у малюка не виникне спокуси самостійно підключити його до електрики, оскільки дріт з вилкою попросту відсутній. Будь-який світильник має корпус і арматуру з патроном, до якого кріпиться рассеиватель(рівномірно розподіляє світло по приміщенню) або відбивач(направляє світло в потрібне місце).

Давайте дізнаємося, як правильно підібрати світильник для дитячої кімнати, орієнтуючись на вік її маленького мешканця.

Малюкам. Світильники для найменших найчастіше схожі на іграшки і залучають до себе увагу цікавим дизайном. Хороші кольорові світильники у вигляді звіряток, чоловічків, жучків. Кімнату хлопчика можна прикрасити бра у вигляді місяця або зірки, а на столик поставити світильник-свинку або кішку. У кімнаті дівчинки чудово виглядатиме стельова люстра з абажуром з тканини, прикрашеним бахромою і пір'їнками.

Світильники для найменших виготовляються з кольорового пластика, скла, дерева і картону, вони оригінальні і виразні. Інтер'єр кімнати немовляти прийнято витримувати в монохромних спокійних тонах, а різноколірні світильники якраз розбавлять монотонність палітри. Вдень вони розважатимуть дитину, а увечері у включеному стані наповнять приміщення ніжним жовтим, помаранчевим, зеленуватим або блакитним світлом.

Дошкільнятам. У дітей дошкільного віку з'являється маса захоплень - малювання, читання, ліплення. До того ж, вони обожнюють активні ігри. Це означає, що в дитячій необхідно розміщувати відразу декілька світильників для виділення різних функціональних зон - зони ігор, зони читання, спальної зони. Але вибирати треба не прості світильники, а удароміцні.

Наприклад, настільний світильник з кольорової пластмаси з галогенною лампою не розіб'ється, якщо впаде на підлогу - в нім передбачена спеціальна система амортизації ударів. Дуже зручний настінний світильник з можливістю регулювати інтенсивність освітлення.

Підвісьте його над ліжком, і дитина зможе розглядати перед сном улюблену книжку. Подивилися картинки, збавили світло - засинаємо. Дітям, які не люблять спати в темряві, слід купити нічник, який поширює по кімнаті слабке світіння.

Школярам. Головним освітлювальним приладом для школяра є настільна лампа. Вибирати її слід з великою обережністю. Віддавайте перевагу настільним світильникам з галогенними лампами - вони створюють комфортне для очей блакитнувате освітлення, наближене до природного денного світла. Тоді при читанні, листі, роботі за комп'ютером ока дитини не напружуватимуться і не втомлюватимуться.

Ще один нюанс: краще купити ту, що не створює відблисків і тіні настільну лампу з рухливим кріпленням, що дозволяє направити промінь світла в потрібну точку столу, - на книгу або на зошит.

Схожі матеріали:
👁 2673
Категорія: Здоров'я
Теги: бра, освітлювальний прилад, абажур, школяр, електрика, дріт, настільна лампа, світильник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ