Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.08.2013

Дошкільні та загальноосвітні заклади Полтавщини на 90% готові до нового навчального року


Полтавщина на 90% готова до нового навчального року


Полтавщина на 90% готова до нового навчального року

Мова йде про дошкільні та загальноосвітні заклади. Про це під час селекторної наради повідомив заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олександр Коваль. Крім цього під час зібрання у вівторок обговорювали і стан готовності до опалювального сезону.

 Про стан готовності закладів освіти області до початку нового 2013-14 навчального року та опалювального сезону обласні чиновники 13 серпня говорять так:

 Олександр Коваль, заступник голови Полтавської ОДА: "Нам вдалося дещо зробити, а найголовніше - змінити навіть в деякій мірі психологію і підходи, які протягом останнього часу накопичувалися в тій частині, що все це зробити не можна. Це стосується тих же туалетних кімнат, де ми зробили певний прорив".

 Так до 1 вересня поставлено завдання завершити роботи по облаштуванню теплих вбиралень. Особливу увагу, зазначають чиновники, звернули на відкриття та відновлення дошкільних закладів і збільшення кількості місць у тих, що вже функціонують.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: До початку навчального року на Полтавщині масово закриватимуть школи

 Володимир Мирошниченко, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА: "Згідно з попереднім плануванням, ми з вами передбачали відкрити і створити 19 дошкільних закладів: Багачка, Гребінка, Кобеляки, Санжари, Семенівка, Хорол, Чутівський район, Полтава. На сьогодні ми можемо сказати: відкрили 4 установи".

 Наразі в області працює понад 600 дошкільних навчальних заклади, у них виховують більше 45 з половиною тисяч дітей. Планують, що всього у новому навчальному на Полтавщині перевозитимуть шкільними автобусами майже 85% учнів, плюс планують залучати орендовані авто у транспортних підприємств, агрофірм та приватних структурах для 100-відсоткового підвезення школярів та на 90 процентів - педагогічних працівників. Серед нововведень цьогоріч - запровадження в районах системи електронної реєстрації дітей для їх влаштування у дитсадки. Втім, говорить Олександр Коваль, залишається ще чимало того, над чим слід працювати.

 Олександр Коваль, заступник голови Полтавської ОДА: "Зараз кожен день ми повинні потроїти зусилля до початку нового навчального року. Це і підписання актів готовності, особливо теплових режимів, а також готовності шкіл до нового навчального року. Вцілому та інформація, яка є, позитивна і говорить про те, що на сьогодні ми заявляємо про десь на 90% готовність".

news.poltava.info


Схожі матеріали:
👁 1272
Категорія: Освіта
Теги: хорол, Кобеляки, Гребінка, учні, Санжари, школа, Чутівський район, Семенівка, полтава, Багачка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ