Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

28.02.2013

Гребінківські школярі зробили перший крок до майбутньої професії


Учні провели велику дослідницьку роботу і щодо найпоширеніших професій у Гребінківському районі


Гребінківські школярі зробили перший крок до майбутньої професії

Перший крок до професії - це як перший крок у житті, дуже важливий і значущий. І чим раніше кожен з нас його зробить, тим більше буде часу, аби реалізувати свою мрію. Восьмикласникам Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 теж якраз прийшов час задуматися над вибором майбутньої професії.

20 лютого, коли вся спільнота відзначала Всесвітній день соціальної справедливості, з ініціативи районного центру зайнятості було проведено хороший профорієнтаційний захід - "Мій перший крок до професії".

Перед школярами виступила директор районного центру зайнятості. Зокрема, вона у своєму виступі закцентувала увагу учнів на тому, що питання схвальної справедливості стосуються кожного, і втому числі юного покоління. Адже, кожна людина повинну мати рівні права і можливості. Правильний вибір професії дає людині можливості для самореалізації, підґрунтя для втілення в життя заповітної мрії.

Школярі були головними героями цього заходу, його активними учасниками. Діти відгадували загадки, що стосувалися професій, розповідали проте, ким працюють їхні батьки. Також заздалегідь удома разом з батьками створили своє родинне дерево професій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичне страхування Гребінківських залізничників

Учні провели велику дослідницьку роботу і щодо найпоширеніших професій у Гребінківському районі.


Як виявилося, перше місце рейтингу професій займає професія бухгалтера. Далі ідуть - машиністи і помічники машиністів, лікарі, вчителі, водії, слюсарі, трактористи, продавці, приватні підприємці, і завершають рейтинг "ТОП 10 професій району" - програмісти.

У ході жвавої дискусії діти, щоправда, так і не змогли визначити, яка ж професія йважлива і необхідна. Цікаво було дізнатися і про те, ким же мріють стати ці діти.    

Дмитро виявляється хоче бути кондитером, адже помітив, що кондитерські вироби і солодощі піднімають людям настрій. Рсблять їх добрішими, щасливішими, тому він теж мріє дарувати оточуючим радість. Наталія замислилася над тим, щоб у майбутньому допомагати людям боротися із хворобами, але поки що не вирішила, чи буде лікарем, чи фармацевтом. Каріна змістовно і виважено повідомила, чому саме вона хоче бути перукарем. Адже хороший майстер вміє підреслити переваги в зовнішнослі людини і приховати недоліки.

Олена мріє оволодіти професією кухаря. На перший погляд, все ніби просто, але приготування їжі - це справжня наука і, навіть, мистецтво.

Перші уроки майбутнім фахівцями провели уже нинішні майстри. Майстер - класи провели перукар, та кондитер. Перукар навчила присутніх заплітати коси різними способами, а кухар показувала, як прикрашати торт. Дівчатка спробували і самі виготовити троянди з крему, і у них це чудово вийшло!

Якщо вже не будуть кондитерами або перукарями, то заплітати красиві косички та готувати смачні торти вони вже точно вмітимуть.

Але найголовніший висновок із цієї зустрічі зробили самі діти - професію треба обирати не за рівнем зарплати чи рейтингом, а ту, до якої є потяг душі, до якої лежить серце.

За матеріалами: «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 5482
Категорія: Новини Гребінки
Теги: машиніст, професія, Рейтинг, школярі, Гребінка, бухгалтер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ