Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.06.2013

Як живеться медичним закладам у селі на Гребінківщині


У 2011 році за кошти СТОВ "Прогрес" придбано апарат "Міні - гем"


Успіхи і проблеми Короваївської амбулаторії

Традиційно в червні у нашій державі відзначають професійне свято медичні працівники. Зараз медична галузь переживає період реформування і реорганізації. Результати змін будуть помітні лише через кілька років.

Тож дізнаємося, як живеться медичному закладу у селі, Короваївськй амбулаторії загальної практики сімейної медицини, і як вдається вирішувати проблеми існування.

Амбулаторія обслуговує жителів таких сіл, як Короваї, Лутайка. Кулажинці,, Олексіївка, Наталівка, Мар'янівка, Новодар. Загалом же більше 2,5 тисяч жителів. Має 3 ліжка денного стаціонару. Колектив недоукомплектований, має вакантні посади.

Робота сільських медиків як і всіх медиків, непроста і нелегка. Тому-то і не поспішають молоді спеціалісти їхати в село, стримують цей процес відсутність житла, низька зарплата.

Ресурсне забезпечення амбулаторії, як вважають самі працівники,  непогане. Тут є ЕКГ "Юкард", відносно нове обладнання в лабораторії, укомплектована сумка сімейного лікаря, нові апарати у фізкабінеті. В 2010 році отримали автомобіль "Опель - Комбо", економічний у використанні. Медикаментами забезпечені повністю.

У всі часи фінансування сільської медицини проводилося по залишковому принципу. Тому часто доводиться вирішувати різноманітні проблеми самотужки. У 2003 році було проведено ремонт.

П'ять років назад за кошти бюджету своїми силами за допомогою голови села провели ремонт лабораторії згідно вимог, придбали бойлер, встановили витяжну вентиляцію та насос для опалення, відремонтували крильце. Провели косметичний ремонт за допомогою спонсорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 5 місяців 2013 року в пологовому відділенні Гребінківської ЦРЛ народилося 124 немовляти

Велика робота була проведена в 2012 році: були замінені розетки, вимикачі, водогінні і каналізаційні труби, придбано 3 мийки, проведено демонтаж старих електролічильників, та встановлено новий, замінено електроопору. Всього проведено ремонтних робіт на суму 28 тисяч гривень.

У 2011 році за кошти СТОВ "Прогрес" придбано апарат "Міні - гем", тест система для визначення рівня цукру крові на суму 10 тисяч гривень.

Газифікація амбулаторії проводилася за спонсорські кошти. Завдяки спільним зусиллям у березні цього року амбулаторія була підключена до газової мережі. За сприяння держадміністрації придбаний і встановлений котел "Вестен".

 У найближчих планах зробити нову систему опалення в амбулаторії, встановити нові енергозберігаючі вікна. Це принесе хороший економічний ефект, і дозволило б економити кошти на опаленні. Також планується підремонтувати паркан.

Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 1204
Категорія: Здоров'я
Теги: Олексіївка, Кулажинці, Новодар, Короваї, Мар'янівка, Наталівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ