Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.12.2012

У Гребінці працює Університет третього віку


У жовтні у Гребінківському Терцентрі відкрився Університет третього віку. Працює він при відділенні соціально-побутової адаптації.


У Гребінці працює Університет третього віку

У жовтні у Гребінківському Терцентрі відкрився Університет третього віку. Працює він при відділенні соціально-побутової адаптації.

Університет цей незвичайний, адже його слухачі - люди похилого віку. Це активні, енергійні люди, сповнені бажання дізнатися про все нове, навчатися, не відставати від життя. Кількість слухачів університету постійно зібльшується, адже бажаючих відвідати його багато.

18 грудня їх було вже 26 осіб. Для слухачів готують цікаві заняття, лекції. Теми різноманітні: як нараховують пенсії, які результати недавніх виборів, як скласти заповіт чи дарчу, як зберігати здоров'я в поважному віці, як справитися з психологічними проблемами, навчали слухачів університету основам комп'ютерної грамоти.

Збираються слухачі соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку» один раз на тиждень, в основному у п'ятницю. Всім їм дуже подобається такий вид послуг, вони намагаються не пропускати занять.

Найактивнішими слухачами, що не пропускають занять - 73 роки та 79 років. А щоб не перешкоджали хвороби брати участь у різноманітних заходах, підопічні Терцентра відвідують дві групи «Здоров'я», що працюють тут два рази на тиждень.

Щоб зберегти здоров'я, та активність, вони займаються під керівництвом інструктора з трудової адаптації. Здоров'я має бути в нормі, адже слухачі університету хочуть побувати на екскурсіях у різних цікавих місцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чемпіони Гребінківського району з настільного тенісу 2012 року

А 18 грудня вітання з наступаючими новорічними та різдвяними святами для відвідувачів університету третього віку привезли «Сусідоньки» - фольклорний гурт з Короваїв. Співають «Сусідоньки» і українські народні пісні, і авторські, відшукують давні пісні.

Цей рік для них багатий на виступи: їздили в Мар'янівку, Кулажинці, Майорщину, а тепер завітали і в Гребінку. Часто виступають і в Короваях. Ось недавно відбулося свято «В сімейному колі», де говорили прр збереження традицій.

Більш ніж півтори години тривав концерт. Глядачі щиро вдячні артистам за подаровану радість і наснагу від рідної української пісні - душі нашого народу.

Учасниці гурту побажали присутнім (20 слухачам університету) самим робити життя кращим. А якраз так і живуть ці активні люди, які, незважаючи на вік, наповнюють життям кожний свій день.

«Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1099
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Кулажинці, Сусідоньки, Мар'янівка, Університет третього віку, Короваї, Гребінка. Терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ