Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.08.2012

Короваївці відзначили День села



Короваївці відзначили День села

Як добре, що відродилися сільські свята. Є змога у трудового люду відпочити, поспілкуватися, дізнатися новинки та познайомитися з талантами односельців. Адже не завжди ми знаємо, чим живуть знайомі та сусіди. А іноді такі свята ведуть до відкриття нових імен чи відродження вже забутих.

Так було і на Дні села Короваї. Храмове свято у короваївців на Спаса, та День села провели за тиждень. 11 червня з обіду біля клубу лунала музика, почали роботу атракціони для малечі, намети з морозивом, солодкою водою, різними смачними стравами і напоями та розмістилася виставка робіт талановитих дітей та дорослих.

Дивовижні вишиванки, малюнки, вив'язані крючком іграшки, обереги для дому, та найбільше полонили дитячі роботи, виготовлені з паперу мистецтвом орігамі. Паперові казкові герої, красені - лебеді, різнобарвні звірятка наче ожили на святі та з цікавістю поглядали на жителів села.

Молодь зібралася біля футбольного поля. Цікава гра місцевого футбольного клубу та футболістів - ветеранів з Гребінки змусила хвилюватися вболівальників. З рахунком 3:2 перемогли гості. Організаторами, ініціаторами свята виступили ентузіасти розвитку культури на селі Олег Миколайович Коркішко та Тетяна Григорівна Панімаш.

Сценарій свята підготували художній керівник фольклорного колективу "Сусідоньки", художній керівник та директор Короваївського будинку культури.

Спільними зусиллями була оздоблена сцена з надписом, який став лейтмотивом свята: "Гріє душу село... "
Свято розпочав голова села, він озповів історію села, згадав старі часи, зупинився на проблемах сучасності та закликав односельців "любити своє Село не тільки до глибини душі, а й до глибини кишені".

Голова села розрізав святковий коровай урожаю 2012 року, а красуні-дівчатка пригостили односельців та гостей смачним духмяним хлібом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій САВЕЛІЙ: Моя олімпійська нагорода

На концерт були запрошені колективи художньої самодіяльності сусідніх сіл Мар'янівки, Кулажинець та міста Гребінки. Кожен номер художньої самодіяльності присвячувався робітникам та колгоспникам, медикам та педагогам, поштарям та продавцям, працівникам різних установ та господарств, сусідам, багатодітним родинам та всім добрим людям, що мешкають у Короваях.

Глядачі відмітили чудові пісні у виконанні місцевих артистів, солістів, колективу "Сусідоньки" та танцювальні номери дівчаток старшої та молодшої вікової групи. Потішили односельців моряки, які, намагалися танцювати, поглядаючи один на одного, швидко повторювали рухи, але дідусь на лавочці гарно охарактеризував ті танці: "хто в ліс -хто по дрова".

Лише те, що це танцює малеча, викликало посмішки. Сподобалися короваївцям виступи учасників художньої самодіяльності Мар'янівського будинку культури. Оригінальні українські пісні у виконанні колективу "Соло-спів" та солістів викликали шквал аплодисментів. Також оплесками зустрічали гурт "Степ" з Кулажинець, вокалістів з Гребінки та танцювальний колектив Гребінківського міського Будинку культури "Забава".

Справжнім одкровенням для односельців були власні вірші Ніни Шпаковської. Скільки душі, жіночих відчуттів у тих рядочках! Як пристрасно читала поезію талановита жінка! Багато хто після її виступу змахував непрохану сльозу з очей.

Друга частина концерту була для молоді, і співали та танцювали молоді. З великою радістю зустріли короваївці свого колишнього односельця, талановитого співака Олексія Гавриленка. Довго не відпускали зі сцени, підтримуючи оплесками та вигуками захоплення.

 Ще довго лунала музика, хоч і спустилися на землю сутінки. Молодь співала і танцювала, діти розважалися. Всі, хто мав гарний настрій, святкували від душі. І ніхто не стримував емоцій, коли до неба злетіли різнобарвні зорі феєрверку. З Днем села!

 Вже стало традицією, що з різних міст України, з району в цей день приїздять земляки до рідного села, зустрічаються однокласники, друзі, куми. Хтось навідує батьківську хату, хтось рідних, а хтось залюбки спілкується у колі друзів. Значить, село живе, зберігаючи обряди, мову, звичаї!

За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 3369
Категорія: Новини Гребінки
Теги: день села, свято, ФУТБОЛ, Сусідоньки, клуб, Гребінка, забава, Короваї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ