Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.05.2023

Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до Полтавської лікарні


Чергову гуманітарну допомогу отримала Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського


Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до Полтавської лікарніЧергову гуманітарну допомогу отримала Полтавська обласна клінічна лікарня імені М.В. Скліфосовського. Волонтерський штаб оборони Кременчука поставив медикам фізрозчини, антибіотики, розхідні матеріали для операцій, хірургічні інструменти, халати, рукавички.

Серед допомоги – 12 комплетків неодинових магнітів «Едельвейс», які в медицині використовують для видалення дрібних уламків і навіть куль.
 
«Із моменту вторгнення наш волонтерський штаб займається виготовленням магнітів, які використовують у Національному інституті хірургії та трансплантології, Інституті серця, в прифронтових стабілізаційних шпиталях, – розповів керівник волонтерського штабу оборони Кременчука Олег Биков. – У комплект входять корпус із неодимовим магнітом та насадки різної потужності. Ними можна проводити як діагностику та пошук уламка в тілі, так і видалення його через раневий канал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зенітно-ракетний комплекс SAMP/T здатний вразити балістичні ракети, крилаті ракети, літаки, БПЛА на дальності до 120 км.

Виготовили магніти спільно підприємства Харківщини, Полтавщини і Львівщини. Виробники постійно удосконалюють свій пристрій, до Полтави привезли апарат четвертої генерації.

Головний лікар Григорій Оксак повідомив, що завдяки благодійникам магніти застосовуватимуть у будь-якому відділенні хірургічного профілю. Вони компактні, легкі у використанні, нічим не поступаються зарубіжним аналогам.
 
Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до лікарні


Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до лікарні


Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до лікарні


Магніти хірургам, для діставання уламків з тіл передали до лікарні


Схожі матеріали:
👁 651
Категорія: Полтавщина
Теги: неодимові магніти, Магніти хірургам, лікарня, уламки з тіл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ