Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.10.2013

На дільниці Гребінка - Полтава колійники Південної залізниці завершили укладання рейко-шпальної решітки


Укрзалізниця інвестує в розбудову інфраструктури для пасажирського руху


На дільниці Гребінка - Полтава колійники Південної залізниці завершили укладання рейко-шпальної решітки

Колійники Південної залізниці завершили укладання рейко-шпальної решітки на 5-кілометровому перегоні Федунка-Сагайдак дільниці Гребінка - Полтава.

Зараз встановлюють десятки опор контактної мережі для електрифікації та обладнання перегону пристроями автоблокування. Завершити роботи планується до 15 листопада 2013 року.

Уведення в дію другої колії збільшить пропускну здатність і швидкість руху прискорених і пасажирських поїздів, кажуть у Головному управлінні колійного господарства Укрзалізниці.

Так, прокладена наприкінці 2012 року майже 6-кілометрова друга колія на сусідньому перегоні Сагайдак-Братешки дозволила поїздам Інтерсіті+, які зв’язують столицю з Харковом і Донецьком, рухатися з максимально допустимою швидкістю 160 км/год. Поїзди, які раніше були змушені пропускати «Хюндай», тепер не затримують ходи, а рухаються паралельною колією.

Окрім укладання верхньої будови колії на перегоні Федунка-Сагайдак, колійники звели два залізобетонні мости, облаштували земляне полотно, водовідводи, проклали кабелі сигналізації, централізації та блокування. Кошторис робіт склав майже 55 млн грн. Наступного року колійники планують протягнути другу колію на 5-кілометровому перегоні Яреськи-Федунка. Загалом на електрифікованій дільниці Гребінка - Полтава - Красноград - Лозова протяжністю 382 км залишається іще 160 км одноколійних ділянок з двоколійними вставками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушення у Пирятинській ЦРЛ призвели до втрат фінансових ресурсів на понад 180 тис. грн

У розбудову інфраструктури для пришвидшення пасажирських поїздів у популярних напрямках Харкова, Донецька, Дніпропетровська та Сімферополя Укрзалізниця інвестує власні кошти. «Будівництво одного кілометра електрифікованої колії з облаштуванням пристроями сигналізації, централізації блокування та зв’язку коштує 15-20 мільйонів гривень залежно від профілю колії», – повідомив Василь Яковлєв, головний інженер Головного колійного господарства Укрзалізниці.

Натомість у Німеччині, Іспанії та Росії вкладення в залізничну інфраструктуру є пріоритетом державних інвестицій.

Магистраль


Схожі матеріали:
👁 1557
Категорія: Освіта
Теги: залізниця, колійники, Гребінка, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ