Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.09.2012

Укрзалізниця працює над залученням довгострокових кредитних ресурсів



Укрзалізниця працює над залученням довгострокових кредитних ресурсів

Укрзалізниця працює над залученням довгострокових кредитних ресурсів державних банків та міжнародних фінансових організацій для виконання програми капітальних інвестицій галузі.

Зведеним фінансовим планом залізниць України на 2012 рік передбачено освоєння капітальних інвестицій за рахунок залучених кредитних коштів на суму 8,4 млрд грн.

У фінансовому плані на поточний рік залучені кошти є основним джерелом виконання програми капітальних інвестицій, за рахунок яких має здійснюватися великий комплекс інфраструктурних проектів.

Зокрема, таких як збільшення пропускної здатності залізниць (розширення металевих мостів на по ст. Севастополь, будівництво двоколійних  вставок на напрямку Гребінка-Полтава), будівництво міжрегіонального центру технічного обслуговування міжрегіональних поїздів на ст. Дарниця, реконструкцію ремонтно-екіпірувального депо Харківської дільниці, на модернізацію колії та рухомого складу, подальша електрифікація, будівництво Бескидського тунелю тощо.

Тому співпраця з банківськими установами є надзвичайно важливим напрямком для отримання необхідного фінансового ресурсу.

Залучені кошти є одним із джерел фінансування  «Програми оновлення локомотивного парку залізниць України на 2012 - 2016 роки», яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України  (від 1 серпня 2011 р. N 840). Старіння локомотивного парку – це одна із найгостріших проблем залізниць. Більшість локомотивів українських залізниць побудовані за технічними вимогами ще 60-х років минулого століття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця: капітальних інвестицій передбачено на суму 14 млрд грн, з них лише 798 млн грн – кошти Державного та місцевих бюджетів


Внаслідок щорічного недостатнього фінансування для оновлення локомотивного парку залізниць України темпи старіння значно перевищують темпи придбання нових сучасних зразків тягового рухомого складу, які відповідають сучасним вимогам надійності, безпеки, охорони праці, потребують  менше витрат на енергоносії та експлуатацію.   

Так, відповідно до Програми оновлення локомотивного парку залізниць України лише у 2012 році необхідно придбати 66 локомотивів, на що потрібно не менше 3 млрд грн, а загалом до 2016 року включно -  509 локомотивів. Без залучення фінансових ресурсів замінити тяговий рухомий склад у запланованих обсягах залізниці не зможуть.

Для Укрзалізниці фінансова дисципліна, своєчасне та в повному обсязі виконання своїх зобов’язань щодо розрахунків із фінансовими установами, банками, лізинговими компаніями та іншими інвесторами є безумовним пріоритетом у роботі. Так упродовж 2012 року усі чергові платежі за раніше укладеними із банківськими установами кредитними угодами виплачені вчасно і у необхідній сумі.

Магістраль


Схожі матеріали:
👁 1430
Категорія: Освіта
Теги: залізниця, будівництво, галузь, севастополь, Гребінка, Укрзалізниця, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ