Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.01.2013

Укрзалізниця гарантує збереження зайнятості працівників галузі - звільнень не буде


Ніяких масових звільнень працівників залізничної галузі, як по це недостовірно повідомляють ЗМІ, не буде


Укрзалізниця гарантує збереження зайнятості працівників галузі - звільнень не буде

Ніяких масових звільнень працівників залізничної галузі, як по це недостовірно повідомляють ЗМІ, не буде. Керівництво Укрзалізниці запевнило, що політика Державної адміністрації залізничного транспорту  спрямована на збереження кадрового потенціалу галузі.

В кадровій політиці Укрзалізниці не передбачається проведення заходів щодо вивільнення працівників з підстав скорочення чисельності або штату працюючих. Навпаки, керівництвом Укрзалізниці поставлено завдання недопущення звільнення працівників з вищезазначених підстав.

Про це Укрзалізниця офіційно повідомила Профспілку залізничників і транспортних будівельників України 15 січня цього року у відповідь на низку висунутих галузевою профспілкою вимог, які вона надіслала в Укрзалізницю. Керівництвом Державної адміністрації залізничного транспорту України прийняті рішення щодо кожного із пунктів вимог та надані доручення стосовно розглянутих питань.

Укрзалізницею розроблена та впроваджена на залізницях автоматизована система «Структурні зміни», яка дозволяє забезпечувати постійний контроль за дотриманням на залізницях вимог керівництва Укрзалізниці.

У галузі залізничного транспорту, як і у будь-якій іншій із галузей економіки з розвитком сучасних технологій відбувається удосконалення технологічних процесів, модернізація виробництва, впроваджуються нові системи управління, що беззаперечно підвищує продуктивність праці та природно призводить до оптимізації чисельності працюючих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця оприлюднила статистику аварійності потягів Hyundai

Однак Укрзалізниця запевняє, що ті працівники, посади яких підлягатимуть вивільненню у зв’язку з удосконаленням технологічних процесів, будуть за рахунок залізниць та підприємств залізничного транспорту направлятися на перепідготовку для оволодіння іншими професіями з метою забезпечення їх зайнятості відповідно до умов Галузевої угоди, що укладена між Укрзалізницею та галузевою профспілкою.

Керівництво Укрзалізниці неодноразово повідомляло про це трудові колективи під час зустрічей та зборів, які відбувалися упродовж минулого року. У ході таких зустрічей залізничників запевнили у тому, що жодних підстав для сіяння панічних та провокативних настроїв щодо збереження зайнятості працівників немає.

Укрзалізниця спільно  з Профспілкою залізничників та транспортних будівельників  цілеспрямовано працюють над гідними стандартами умов праці. Це й вирішення питань щодо безпеки працюючих, придбання якісного спецодягу та взуття для робітників, забезпечення якісного медичного обслуговування та страхування, посилення правового захист залізничників тощо.

Так у відповідь на одну із висунутих вимог галузевої профспілки Укрзалізниця вирішила посилити роботу юристів щодо неухильного дотримання та запобігання порушень трудового законодавства, що стосуються прав і законних інтересів працівників.

Також прийнято рішення переглянути застарілі по окремих професіях нормативи чисельності працівників для удосконалення  штатних розписів, посилити контроль щодо забезпечення достовірного обліку відпрацьованого робочого часу і його оплати, а також посилити роботу юристів щодо неухильного дотримання та запобігання порушень трудового законодавства, що стосуються прав і законних інтересів працівників.

Окрім того, Укрзалізницею прийнято рішення за участю профспілок розробити пропозиції щодо удосконалення контрактної форми трудового договору з окремими категоріями працівників залізничного транспорту.

Впровадження контрактної форми трудового договору для працівників залізничного транспорту було обумовлено, перш за все, прагненням Укрзалізниці посилити рівень відповідальності працівників, які безпосередньо обслуговують пасажирів та підвищити якість обслуговування. Застосування контрактної форми трудового договору з працівниками пасажирського господарства визначається Законом України «Про залізничний транспорт».

За пропозицією профспілки проект Закону України «Про залізничний транспорт» доповнено пунктом про те, що: «на підприємствах залізничного транспорту на роботах, пов’язаних з перевезеннями і забезпеченням безпеки руху, не допускається застосування нетипових форм зайнятості (аутсорсинг, аутстафінг, лізинг персоналу)».

Для більш ефективного вирішення питань, які стосуються  ведення соціального діалогу на галузевому рівні, контролю за виконанням Галузевої угоди та колективних договорів, як це ініціює профспілка, у ході реформування галузі у структурі новостворюваного акціонерного товариства планується утворення Департаменту соціального розвитку, який сконцентрує управління усією соціальною сферою.

Таким чином, одне із основних завдань, яке має бути реалізовано в процесі реформування, -  питання соціальної захищеності залізничників, забезпечення соціальних гарантій для працівників та пенсіонерів, - знайде своє відображення у майбутній структурі АТ «Укрзалізниця».

«Магістраль»


Схожі матеріали:
👁 1234
Категорія: Суспільство
Теги: залізниця, аутстафінг, галузь, працівники, лізинг, Укрзалізниця, аутсорсинг, підприємство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ