Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.04.2024

На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкоголю неповнолітній


Комісія, керуючись частиною 2 статті 156 КУПАП, наклала на продавчиню штраф у розмірі 6800 гривень


продаж алкоголю неповнолітнійНа даний час на території Гребінківської міської територіальної громади мають місце випадки продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Відповідно до ч. 2 ст. 156 КУпАП порушення працівником підприємства (організації) торгівлі правил торгівлі алкогольними виробами, зокрема, продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особі, яка не досягла повноліття тягне за собою адміністративне покарання у вигляді штрафу.

Продаж неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів є злочином, за яке законом передбачена відповідальність – на даний час від 400 до 800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 6 800 грн. до 13 600 грн.).

Так, адміністративна комісія при Виконавчому комітеті Гребінківської міської ради розглянула протокол, складений поліцейськими. Як йдеться у тексті документу, продавчиня магазину-кафетерію здійснила продаж слабоалкогольного (8,5%) енергетичного напою “Revo” неповнолітній дівчині.

Голова адмінкомісії Л.В.Цапенко ознайомила присутніх з вимогами законодавства та наголосила на неупередженому та об’єктивному розгляді справи. Члени комісії вивчили матеріали справи та поспілкувалися з продавчинею та поліцейською, яка склала протокол про правопорушення.

Ювенальні інспектори фіксують факти реалізації підакцизних товарів особам, які не досягли 18-річного віку. Під час проведення таких превентивних заходів у старостатах Гребінківськох громади і було виявлене порушення закону.

Людмила Василівна звернула увагу присутніх, що законодавство не передбачає за цей вид правопорушення попередження, лише накладення штрафу. Адже мова йде про майбутнє наших дітей.

Комісія, керуючись частиною 2 статті 156 КУПАП, наклала на продавчиню штраф у розмірі 6800 гривень. Відповідно до рішення адмінкомісії порушниця повинна буде сплатити штраф у дохід держави.

Схожі матеріали:
👁 424
Категорія: Події
Теги: Гребінка, алкоголь, продаж алкоголю неповнолітній




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ

 
Сьогодні матеріалів немає.