Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.04.2011

Проблема сьогодення



Проблема сьогодення

Багато людей не бачать нічого поганого в тому, щоб вживати алкоголь ввечері, у вихідні дні або у свята. Але мало в кого є почуття міри і сила волі. І невинне, на перший погляд, захоплення перетворюється в шкідливу звичку.

Алкоголь - це причина багатьох хвороб, підлостей, недисциплінованості, загублених талантів, безглуздих конфліктів і бідності. Важко знайти більше зло, ніж алкоголь, яке б так наполегливо і безжально впливало на здоров'я мільйонів людей, так різко руйнувало б всі тканини й органи людини (особливо коруголовного мозку), розум і особистість людини, приводячи його в кінці кінців до ранньої смерті. Підступність цієї отрути полягає в тому, що важкі наслідки від шкоди алкоголю наступають не відразу, поступово, непомітно. За статистикою люди, які п'ють, живуть в середньому на 10-15 років менше, палії - на 8 років.

Вчені, які досліджують проблему алкоголізму, цілком обгрунтовано вважають неправомірним поділ спиртних виробів за ступенями їхнього шкідливого впливуна організм, оскільки серед них немає нешкідливих.

Всупереч такому упередженню виробники пива, рекламуючи свій товар, прагнуть збільшити приплив покупців тим, що пиво не алкогольний, а слабоалкогольний, ніби то нешкідливий і мало не корисний напій. І це незважаючи на те, що за останні роки вміст алкоголю в пиві досягає в деяких сортах 14% (тобто відповідає винам за вмістом спирту), тоді як за часів СРСР міцність пива в залежності від сорту коливалася в межах 1,5-6 %, а частіше - від 2,8% у Жигулівському до 3,5% в Московському.

Не багато хто знає, що пляшка світлого пива еквівалентна 50-60 грамів горілки. Чотири пляшки протягом дня - 200-240 грамів горілки, майже половина пляшки. Ще гірша ситуація з енергетичними коктейлями. Тут, до такого ж кількістю спиртного, додається кофеїн у розмірі чотирьох чашок міцної кави на банку.

Проте, що існує пивний алкоголізм, відомо давно. І хоча в очах обивателя він менш небезпечний, ніж винний і горілчаний, наслідки його руйнівні. Перший рейхсканцлер Німеччини Бісмарк, який знав не з чуток про шкідливі наслідки вживання пива, дав наступне визначення пивному алкоголізму: "Від пива робляться ледачими, дурними і безсилими" (під "безсиллям" малася на увазі імпотенція).

Особливо небезпечно впливає вживання пива та інших алкогольних напоїв на організм підлітка. І, якщо, в першу чергу - батьки, школа, оточуючі не будуть "бити в набат", то наслідки будуть відповідні. Молоде покоління "зараз" - це наше майбутнє "завтра".

З метою обмеження споживання і продажу пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів Верховна Рада України прийняла ряд законодавчих актів, дія яких направлена на посилення боротьби зі шкідливим їх впливом.

29 березня 2011 року у приміщенні податкової служби району, під головуванням заступника начальника Лубенської ОД ПІ - начальника Гребінківського відділення Н. Б. Бондаренко, було проведено засідання "круглого столу" на тему: "Зміни в законодавстві по продажу та споживанню пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів".

В засіданні взяли участь: начальник штабу Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області В. В. Чечель, голова Спілки підприємців Гребінківщини Ю. В. Сироватка, заступник голови спілки Л. М. Монько, засоби масової інформації, приватні підприємці, які здійснюють торгівлю пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами.

В доповіді відмічено, що Верховною Радою України у 2010 році прийнято низку суттєвих змін та доповнень до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоївтатютюнових виробів" (далі Закон № 481).

Зокрема, зміни та доповнення до Закону № 481 внесені Законом від 21.01.2010 № 1824-УІ" Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв" ( далі Закон N91824Л/І) направлені на посилення боротьби зі шкідливим впливом споживання як пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, так і тютюнових виробів. Законодавчо встановлені обмеження споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, куріння тютюнових виробів та встановлені суттєві штрафні санкції за порушення цих норм.

За порушення вимог статті 15-3 цього Закону, а саме: продаж пива (крім безалкогольного), слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, у приміщеннях та натериторії навчальних закладів, закладів охорони здоров'я, узакритихспортивних спорудах, з торгових автоматів, поштучно (для тютюнових виробів), з рук, а також у невизначених для цього місцях торгівлі передбачена штрафна санкція у вигладі штрафу -6800 гривень, а за необладнання спеціально відведених для куріння місць та нерозміщення наочної інформації, передбаченої статтею 15-2 цього Закону, - 3400 гривень.

Крім цього, продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов'язаний отримати у покупця, який купує пиво, алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку. У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або (тютюнових виробів такій особі забороняється.

Присутні на засіданні "круглого столу" приватні підприємці активно проводили обговорення даного питання і підтвердили необхідність проведення подальшої роз'яснювальної роботи з молоддю по шкідливому впливу споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.



Схожі матеріали:
👁 1831
Категорія: Новини Гребінки
Теги: бондаренко, слабоалколольні напої, алкоголь, Гребінка, пивний алкоголізм, Податкова служба, пиво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ