Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.03.2013

На Гребінківщині виготовляють експериментальні моделі сільгоспмашин для приватних господарств


Ноу-хау працівників заводу є те, що вони власними силами розробили і виготовляють п'ять одиниць сільгосптехніки


Трактори власного виробництва - це реальність

Дивним і шокуючим здається у наш час базарів та супермаркетів бажання людини не продавати, а виробляти.

Як гриби після дощу, у Гребінківському районі ростуть нові магазинчики, кафе, кіоски, які отримують прибутки лише за рахунок перепродажу товарів за дорожчими цінами.

Виготовляти, створювати продукцію зараз не вигідно, не функціонують заводи і фабрики.

Стало модним у державі "доводити" до банкрутства підприємства, щоб використати вже готові приміщення знову ж таки для кафе, ресторанів та супермаркетів. Тому так дивують люди, які з усієї сили прагнуть протистояти "модній тенденції" та зберегти виробництво будь-якою ціною.

Завдяки зусиллям колективу, бажанням керівництва різних рангів у Гребінківському районі вдалося зберегти єдиний завод - Мар'янівський ремонтно - механічний. Він зараз має іншу назву - Мар'янівська дільниця ТОВ "АТ Механіка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині педагоги ділилися передовим досвідом

Крім механічної обробки деталей на замовлення, завод надає послуги для населення з виготовлення та ремонту різноманітних металоконструкцій, навісного обладнання для сільгоспмашин, працівники виконують всі токарні, фрезерні, свердлильні, зварювальні роботи.

Ноу-хау працівників заводу є те, що вони власними силами розробили і виготовляють п'ять одиниць сільгосптехніки. Це міні - трактори, міні - екскаватор, навіть, невелика снігозбиральна техніка.

За кресленнями столичних конструкторів у Мар'янівці виготовляють експериментальні моделі сільгоспмашин для приватних господарств.

Деякі моделі вже виготовлені, інші у стадії виробництва. "Складний механізм виготовлення технічних умов, проходження різних перевірок для отримання дозволів на реєстрацію", - розповідає начальник Мар'янівської дільниці Микола Миколайович Кучер.

Для роботи використовували всі підручні матеріали, які знайшлися на заводі. Згодився списаний "Москвич", вживані металоконструкції. От лише двигуни на техніку встановлювали нові, китайського виробництва. Причому різні моделі тракторів відрізняються двигунами, різними видами палива, різним причіпним інвентарем.

Кожен тракторець має дуги безпеки, фари і всі умови для безпечного руху транспортного засобу. Василь Дмитрович Чирка - досвідчений тракторист, довгий час працював у колгоспі. Він проводив випробовування цих моделей і говорить; "Міні - трактор з різним навісним обладнанням став би у нагоді кожному селянину, що працює на землі".

Завдяки цій техніці успішно проводили оранку, культивацію грунту, використовували для посадки та збору картоплі. Змінивши причіпний інвентар, трактор стане добрим помічником і взимку у боротьбі зі снігом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжує працювати телефонний сервіс „Пульс”

Мар'янівці лише зітхають, дивлячись на роботу такої техніки. Як би згодився такий екскаватор у кожному дворі при проведенні газу! Скільки траншей довелося копати людям вручну. Доцільність виготовлення такої техніки сумнівів не викликає.

Та багато невирішених бюрократичних питань, не визначена кінцева собівартість такої міні-сільгосптехніки. Зрозуміло, що вигідніше, коли буде державне замовлення на виробництво вітчизняної техніки.

Ми сподіваємося, що старання працівників колишнього Мар'янівського ремонтно-механічного заводу окупляться сторицею та принесуть користь місцевому населенню. Щоб сільські трударі обробляли землю мар'янівськими тракторами!

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2916
Категорія: Освіта
Теги: техніка, Гребінківщина, трактор, ТОВ АТ Механіка, Мар'янівка, МОДЕЛЬ, Ноу-хау




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ