Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.08.2012

На Сорочинському ярмарку у павільйоні Гребінківського району розмістився портрет Є. Гребінки, сніп пшениці та коровай



На Сорочинському ярмарку у павільйоні Гребінківського району розмістився портрет Є. Гребінки, сніп пшениці та коровай

Вже традиційний Національний Сорочинський ярмарок в селі Великі Сорочинці Миргородського району цього року зібрав понад мільйон гостей і проходив з 14 по 19 серпня.

На Полтавщину приїздили політичні діячі, і артисти, і просто небайдужі до українських традицій люди.; Багато ювілейних дат збіглося цього разу: 75 -річниця від утворення Полтавської області;, 210 років утворення Полтавської губернії, 160 років з дня смерті Миколи Гоголя.

Мистецькі свята, театралізовані вистави з участю самого Гоголя та героїв його творів, концерти на різних сценах проходили щодня. Кожному району нашої області були виділені павільйони для представлення досягнень та перспектив розвитку.

У павільйоні Гребінківського району розмістився портрет Євгена Павловича Гребінки, сніп пшениці, коровай, стародавні знаряддя праці та стенди, які розповідали про соціально-економічний розвиток району. Бажаючі могли поласувати у павільйоні смачними варениками.

У призначений час гребінківці зайняли малу сцену та розпочали невеличкий концерт. Директор Гребінківського будинку культури Олександр Ільчук познайомив присутніх із аматорами сцени з батьківщини славетного поета - байкаря. Наталія Чечель прочитала уривок із творів Є.П.Гребінки, а Олександр Лазоренко викликав посмішки глядачів, читаючи українські гуморески.

Фольклорний колектив "Перевесло" Майорщинського Будинку культури під керівництвом Віри Швець виконав народні пісні, змусивши слухачів повернутися до витоків та традицій українців. А ярмарок вирував!

Делегація Гребінківщини відвідала всі сцени ярмарку. Скрізь линула жива музика та звучала задушевна українська пісня. А які дивовижні костюми були на артистах! Сучасні, сценічні, народні, - всі були оздоблені вишивкою. У вишиванках ходили не лише виступаючі, а й пересічні українці. Можемо пишатися тим, що Сорочинський ярмарок повернув українцям гордість за свою націю та бажання носити традиційний національний одяг.

Хто приїхав на ярмарок з тугеньким гаманцем, міг придбати все: продукти харчування, напої, одяг та взуття, вироби з хутра, текстильні вироби, прикраси, садово-городній інвентар, сільгосптехніку і добрива, будівельні матеріали, мед, посуд та багато гарного і корисного.

Високоякісні товари великих підприємств області: "Кременчукм'ясо", Полтавського м'ясокомбінату, Дружківської харчосмакової фабрики, хлібозаводу "Південний", Миргородського заводу мінеральних вод, Лубенського молочного заводу користувалися попитом у ярмаркуючих.

Представлені були і підприємства важкої промисловості - Крюківський вагонобудівний завод, Кременчуцький колісний завод та Кременчуцький заводдорожніх машин. Але найбільше приваблювали гостей вироби ручної роботи майстрів народних промислів з усіх областей України, на ярмарку були представлені усі напрямки декоративно-прикладного мистецтва.

Бажаючі могли, навіть, навчитися власними руками створювати художні вироби у містечку майстер-класів "Сорочинська майстерня". Хтось виготовляв ляльки- мотанки хтось писанки та обереги, вишивки та народні прикраси, деякі навчалися плести із соломи та трави, найбільше збиралося гостей біля гончарного круга. Малеча теж не нудьгувала, скільки атракціонів чекало на неї в Сорочинцях!

Хто стрибав, хто катався, хто малював, хто співав... Сумно на Сорочинському ярмарку не було нікому .Добрі люди ярмаркували з задоволенням! Гарні враження залишаться до наступного року.

 «Гребінчин край»


Схожі матеріали:
👁 1875
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Полтавська, Гребінківщина, Великі Сорочинці, Євген Павлович Гребінка, Мистецькі свята, Сорочинський ярмарок, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ