Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.01.2016

Перейменування вулиць Гребінки: обговорення триває


М.А. Даценко розкритикував усі запропоновані варіанти і не вніс жодної власної пропозиції


Перейменування вулиць Гребінки: обговорення триваєЗгідно прийнятих у 2015 році законів про декомунізацію, зараз триває процес перейменування вулиць.

Щоправда, жителі Гребінки залишаються здебільшого осторонь обговорення цього важливого питання. Міська рада неодноразово вже виступала ініціатором зустрічей з жителями тих вулиць, котрі підпадають під дії відповідних законів і повинні бути перейменовані у найближчий час.

Варто відмітити, що ще з травня минулого року вже було зрозуміло, що вулиці і провулки, які так чи інакше пов'язані з Радянським Союзом, підлягають перейменуванню.

Неодноразово це питання обговорювалося на засіданнях сесії міської ради. Була створена спеціальна комісія при міській раді. І ось наприкінці лютого спливає останній термін, коли ще громада та особисто голова міста В.І Колісніченко можуть вплинути на результат рішення.

Інакше, згідно чинного законодавства, нові назви вулиць будуть призначати у обласному центрі. Правду кажучи, надходить дуже мало пропозицій. Здебільшого люди висловлюють свій протест проти зміни звичних для усіх нас назв вулиць та провулків. Та все ж є і конкретні пропозиції.

Минулого тижня, з ініціативи міської ради, у районному будинку культури було проведено зустріч із жителями вулиць Петровського та Калініна з приводу зміни їх назв. Але, на жаль, бажаючих взяти участь у обговоренні даного питання було дуже мало, всього лише трохи більше 20 чоловік. Та все ж дискусія була досить жвавою.
Обговорювали як уже відомі пропозиції, так і пропонувалися нові варіанти. Більшість все ж за те, щоб нові назви були не прив'язані ні до яких політичних подій, щоб, як мовиться в народі, не наступати знову на ті ж граблі.

Стосовно вулиці Петровського, то тут зібрання було одностайним. Як і попередньо, на засіданні комісії при міській раді, такі присутні у залі районного будинку культури, висловили свою підтримку, щоб вулицю назвати Магістральною. Оскільки вулиця пролягає вздовж залізничної магістралі. А залізниця, як відомо, для гребінківців значить дуже багато. Тож і дана пропозиція знайшла свій відгук у серцях небайдужих жителів вулиці Петровського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці ніяк не можуть дійти згоди щодо перейменування вулиць

Що ж стосується вулиці Калініна, однієї з центральних вулиць Гребінки, то тут думки розділилися. Серед запропонованих, були підтримані лише декілька варіантів. Багато хто погоджується, щоб вулицю Калініна перейменували на вулицю Незалежності, Каштанову, Фестивальну, бульвар Молоді, Фестивальну.

Свої пропозиції вносили В.Орлик, О.В.Макогон, І. М. Бондар, та інші. Виступив і житель міста М.А.Даценко, котрий розкритикував усі запропоновані варіанти і не вніс жодної власної пропозиції. Колишній голова міста Ф.Г. МІлевський висловив свою думку щодо назви вулиці Петровського, на якій він з родиною проживає. Як заслужений залізничник і колишній керівник станцїї Гребінка він підтримав ідею перейменувати вул. Петровського на Магістральну.

Також вніс пропозицію назвати вулицю Фрунзе на честь колишнього начальника вагонного депо Володимира Ткаченка, це саме з його ініціативи та активної участі було побудовано багатоквартирні будинки на цій та на інших вулицях у нашому місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська міськрада прийняла рішення демонтувати пам’ятники Леніна

На зібранні у будинку культури було запропоновано ще один варіант перейменування вулиці Калініна. Назвати вулицю на честь нашого земляка В'ячеслава Лелеко, котрий загинув під час війни в Афганістані. Та спершу треба було отримати згоду від його рідних, котрі зараз проживають у Росії.

Під час наступної вже зустрічі, яка відбулася неподалік будинку №4 по вулиці Калініна, присутнім повідомили, що рідня В. Лелеко категорично проти ініціативи земляків. Тож питання знову залишається відкритим. Міська рада і особисто голова міста В.І.Колісніченко проводитиме ще кілька зустрічей, щоб достеменно вивчити думку безпосередньо жителів тих вулиць, які і підлягають перейменуванню.

- Нам треба усім разом консолідовано і свідомо обрати нові назви для вулиць нашого рідного міста, - сказав голова міста В.І. Колісніченко, під час зустрічі у районному будинку культури, - щоб обрати такі назви, які б були пов’язані з історичним минулим, берегли пам’ять про людей, які прославили наш край, відповідали вимогам сьогодення. Справа дуже серйозна, вимагає виваженого підходу.

Тож, шановні гребінківці, не будьте байдужими до даного питання. Приходьте на зустрічі, вносьте свої пропозиції. Адже перейменування вулиць - це справа усієї громади.

Також, на сайті Grebenka.com стартувало опитування щодо зміни назви міста

Схожі матеріали:
👁 1852
Категорія: Суспільство
Теги: декомунізація, колісніченко, Гребінка, вулиця




Всього коментарів: 3

0
3 xnett   (11.05.2016)
Нажаль, вже переіменування затверджено: вул. Калініна, тепер вул. Незалежності...


0
2 Елена Лелеко   (11.05.2016)
Я сестра Лелеко  Вячеслава и присоединяюсь ко всем  словам сказанным и написанным  моим племянником Лелеко Денисом. Я всегда уважительно относилась к своему городу,где я родилась и выросла.


0
1 Денис Лелеко   (11.05.2016)
Мы, родственники живущие в России, чтим место рождения Лелеко Вячеслава, мы гордимся тем, что именно его именем было предложено назвать улицу. Очень жаль, что руководство города не спросило нашего мнения, а опубликовало статью что мы категорически запретили это делать....

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ