Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.11.2021

План дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру


Обговорювали план дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.


План дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру19 листопада 2021 року відбулося чергове засідання робочої групи з питання управління відходами на території Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської та Новооржицької громад за участю представників муніципалітетів і експертів німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ. Обговорювали план дій поводження з відходами на території Пирятинського підкластеру та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.

Керівник проєкту GIZ “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля” Тарас Журавель зауважив, що Проєкт оголосив конкурс для компаній, переможець якого буде визначено в середині грудня, і який буде займатися написанням місцевих планів поводження з відходами.

Крім цього, зазначив, що GIZ готовий брати участь у співфінансуванні заходів з ліквідації стихійних сміттєзвалищ. Для цього громадам потрібно розробити модель, відповідно якої через деякий час ці сміттєзвалища не з’являться знову. Тобто населенню потрібно запропонувати альтернативу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Искусство как протест. В новом арт-пространстве Музея Майдана открылась первая выставка

Експерт Проєкту GIZ представив розроблену модель поводження з побутовими відходами в Пирятинському підкластері. Було запропоновано кілька моделей збору сміття. Враховуючи кількість населення та кількість утворення сміття, а також тенденцію на найближчі 10 років, представлено економічну доцільність розширення субкластеру.


чергове засідання робочої групи з питання управління відходами
 

Керівники громад внесли свої зауваження та рекомендації. Тож далі експерти Проєкту проведуть фінансові обрахунки для кожної громади-учасниці проєкту та презентують їх на наступному засідання робочої групи.
 

чергове засідання робочої групи з питання управління відходами


Схожі матеріали:
👁 1289
Категорія: Суспільство
Теги: Новооржицька громада, гребінківська громада, Пирятинська громада, стихійні сміттєзвалища, Чорнухинська громада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ