Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.08.2016

Портал iGov у райдержадміністраціях Полтавщини: лідери, середнячки і відсталі (інфографіка)


Юлія Городчаніна на підписанні Меморандуму про співпрацю з Полтавською ОДА


Портал iGov у райдержадміністраціях Полтавщини: лідери, середнячки і відсталі (інфографіка)У Полтавській області працює 25 райдержадміністрацій. За майже півроку з часу початку роботи порталу iGov в області, частина з них почали користуватися тими перевагами, які він дає. Але роботи волонтерам цієї ініціативи залишається ще багато.

1 березня на Полтавщині силами волонтерів розпочалося впровадження порталу державних послуг iGov. На даний момент його активно використовують Полтавська ОДА (3 послуги) та ГУ Нацполіції у Полтавській області (1 послуга).

Проте важливо, щоб електронізацію державних послуг запускали не тільки в обласному центрі (а саме там знаходяться вищеназвані структури), а й по всій Полтавщині. Тому те, наскільки активно РДА поза Полтавою включаться у процес користування порталом iGov у своїй щоденній роботі, є показником їхнього бажання до змін і підвищення комфорту громадян.

Волонтери ініціативи iGov приділяють багато зусиль, щоб ознайомити райдержадміністрації Полтавщини з цим сервісом і допомогти зробити надання державних послуг громадянам зручнішими.

Покриття РДА Полтавщини послугами порталу iGov

За результатами їхньої роботи вже 7 РДА (Лохвицька, Пирятинська, Козельщинська, Полтавська, Семенівська, Шишацька і Машівська) активно надають по 3 види послуг (останні 2 РДА — по одній). Загалом активні тут 4 види послуг. Це «Звернення до голови РДА», «Запит на отримання публічної інформації», «Записатись на прийом до посадовця» та «Отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг».

Ще в 4 РДА перебувають на етапі тестування послуг. Перед тим як працівники райдержадміністрації починають надавати певну послугу для громадян, її активно тестують на предмет збоїв майданчика. Зараз цей процес проходить у Великобагачанській, Лубенській, Шишацькій (скрізь по 3 послуги) та Глобинській РДА (2 послуги). Незабаром вони почнуть активно їх використовувати у своїй роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині 7745 гектарів землі перейдуть у власність учасників АТО

Представники 10 райдержадміністрацій Полтавщини подали заявки на відкриття кабінетів у порталі iGov. Це першочерговий процес, якщо РДА бажає розпочати роботу з цим сервісом. Рекордсменом тут є Чорнухинська РДА (заявка на кабінети по 28 послугам). Далі йдуть Глобинська (10 послуг) і Хорольська (4 послуги). Семенівська, Миргородська, Котелевська, Гребінківська, Чутівська, Гадяцька РДА чекають на 3 послуги, а Новосанжарська — на 2.

Загалом ці структури чекають на відкриття 44 видів послуг, які можна буде надавати онлайн.

 


Проте в кожному списку щодо інновацій є й ті, які відстають від своїх колег. На даний момент 7 райдержадміністрацій взагалі не покрито порталом iGov. Це Диканська, Карлівська, Зіньківська, Кобеляцька, Кременчуцька, Решетилівська та Оржицька РДА. Волонтери iGov сподіваються, що працівники цих структур все таки зрозуміють переваги онлайн-надання держпослуг і приєднаються до своїх колег. Але поки що ситуація тут невтішна.

Координатор волонтерської ініціативи iGov у Полтаві Юлія Городчаніна зазначає, що бажання райдержадміністрацій працювати з порталом онлайн-послуг — це хороший знак того, що вони хочуть йти в ногу з часом:

— Але варто розуміти, що це тільки півсправи. Основним викликом буде те, чи зможуть вони популяризувати ці онлайн-послуги серед мешканців своїх районів. І хоч покриття інтернетом в Україні стає все більшим з кожним роком, але переконати людей, які звикли, що державний орган — це виключно паперові документи, буде дуже складно. Та колись треба починати.

Нагадаємо, що нещодавно перші 100 мешканців Полтавщини з допомогою даного порталу оформили собі «довідку про несудимість».

Схожі матеріали:
👁 1132
Категорія: Полтавщина
Теги: Гребінківська РДА, Портал iGov, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ