Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.09.2016

Про фінансову підтримку сільгосптоваровиробників Гребінківщини


У сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах працевлаштовано 1,3 тис. жителів Гребінківщини


Про фінансову підтримку сільгосптоваровиробників ГребінківщиниСільськогосподарську діяльність у Гребінківському районі проводять 69 суб'єктів господарювання всіх форм власності: товариства з обмеженою відповідальністю, приватні підприємства, агрофірми та фермерські господарства, які використовують більше 46 тис. га землі.

У сільськогосподарських підприємствах та фермерських господарствах працевлаштовано 1,3 тис. жителів Гребінківщини.

Обсяги виробництва сільськогосподарської продукції за 2015 рік становили 360,1 млн. грн. Забезпечено приріст продукції на 17 відсотків.

Агропромисловий комплекс району спеціалізується в галузі рослинництва на виробництві зернових та технічних культур, а в галузі тваринництва - вирощуванні великої рогатої худоби і свинарства. Взагалі сільськогосподарські підприємства району виробляють 85% продукції рослинництва і 15% - тваринництва.

Сільське населення нашого району становить 11,6 тисяч осіб, а агропромисловий комплекс є одним з джерел зайнятості сільського населення. Структура сільськогосподарського виробництва за останні роки зазнала значних змін, що призвело до суттєвих змін у якості життя мешканців сільських територій.

На жаль, приватизація земель і новий підхід до економіки, введення ринкових відносин не дали очікуваних результатів.

З 50 фермерських господарств лише 15 мають більше 100 га землі в обробітку.

У малих фермерських господарствах намагаються покращити продуктивність, використовуючи застарілі технології.

Особисті селянські господарства займають провідні позиції з виробництва сільгосппродукції і залишаються основним джерелом доходів сільського населення. В основному це господарства сімейного типу, що виробляють, споживають і реалізують лишки вирощеної продукції. Але впродовж останніх років спостерігається тенденція поступового скорочення їх частки у загально-районному виробництві сільгосппродукції, що зумовлено, в першу чергу, збільшенням ефективності виробництва у великотоварних сільськогосподарських підприємствах.

Село швидкими темпами втрачає культурну, соціальну та економічну інфраструктуру. На селі зараз досить складна економічна і соціальна ситуація. Одним із шляхів виходу з такого становища є розробка і впровадження регіональних програм розвитку та підтримки аграрного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 150 маленьких фазанят випустили у дику природу мисливці на Гребінківщині

На це звертає увагу Кабінет Міністрів України у Постанові "Про затвердження Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року”, Полтавська обласна рада та облдержадміністрація. На виконання відповідних документів відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації розробив Програму розвитку та підтримки аграрного комплексу Гребінківського району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року, яка була затверджена депутатами на шостій сесії районної ради 7-го скликання 5 серпня 2016 року. Про мету, основні напрямки та фінансування програми розповідає начальник відділу агропромислового розвитку РДА М. В. Онищенко.

- Головною метою цієї програми є підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості.

Пріоритетні напрямки:
І. Підвищення конкурентно-здатності малого і середнього аграрного бізнесу (рослинництво - садівництво та ягідництво, тваринництво - розвиток бджільництва, реконструкція тваринницьких ферм та вирощування ВРХ, які пов'язані із селекційно-племінною роботою);

II. Підвищення доданої вартості в аграрному комплексі (розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, підтримка сільськогосподарської дорадчої служби);

III. Розвиток органічного землеробства та виробництво органічних продуктів харчування. Також на сесії був прийнятий Порядок використання коштів обласного та місцевого бюджетів на виконання заходів, передбачених Програмою.
Бюджетні кошти спрямовуються на виконання завдань, визначених Програмою за такими напрямками: відшкодування витрат сімейним фермам та особистим селянським господарствам по вирощуванню ВРХ, які пов'язані із селекційно-племінною роботою та придбанням обладнання; селянським фермерським господарствам на реконструкцію тваринницьких ферм, розвиток бджільництва, садівництво та ягідництво;, розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності,; розвиток органічного землеробства та виробництво органічних продуктів харчування.

Відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації створена конкурсна комісія з прийому документів та розподілу коштів на конкурсній основі від суб'єктів господарювання та населення району, яка розпочала роботу з 1 вересня 2016 року. Запрошую усіх бажаючих взяти участь у цій програмі, подати відповідні документи і отримати кошти для розвитку вашого господарства.

За консультаціями звертайтеся у відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації за адресою: м. Гребінка, пров. Олексія Припутня, 1, II поверх або за телефоном: 91-6-70. Програма розвитку аграрного комплексу Гребінківського району за пріоритетними напрямками на період до 2020 року та порядок використання коштів по цій програмі знаходиться на сайті Гоебінківськоїрайонної державної адміністрації у розділі - органи влади - структурні підрозділи - відділ агропромислового розвитку.

Фінансова підтримка переможцям конкурсу та учасникам Програми надається в порядку черговості надходження заявок.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці"
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1364
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: сільгосптоваровиробники, Гребінківщина, фермери




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ